• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts atbalstu uzņēmējdarbībai laukos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.2002., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68878

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par baznīcu, valsts un sabiedrības attiecību sakārtotību

Vēl šajā numurā

28.11.2002., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts atbalstu uzņēmējdarbībai laukos

Valsts atbalsta uzraudzības komisija trešdien, 27.novembrī, sēdē izvērtēja Zemkopības ministrijas 2002.gada 10.oktobrī iesniegtās atbalsta programmas “Nelauksaimnieciskās uzņēmējdarbības attīstības programma” pieteikumu un nolēma apstiprināt minēto atbalsta programmu.

Nelauksaimnieciskās uzņēmējdarbības attīstības programma ir paredzēta lauku ekonomiskās apdzīvotības saglabāšanai un to problēmu risināšanai, kas saistītas ar vides attīstību, lai radītu laukos ar lauksaimniecisko ražošanu nesaistītas nodarbinātības iespējas, ienākumu avotus un paaugstinātu lauku iedzīvotāju labklājību.

Atbalsta programmas budžets — 7 000 000 latu, t.sk. kredītgarantijām 1 400 000 latu, atbalsta maksājumiem (grantiem) 2 800 000 latu, kredītiem 2 200 000 latu, konsultāciju pakalpojumiem 600 000 latu.

Programmas darbības termiņš — 2002.—2004.gads (līdz brīdim, kad Latvija iestāsies ES).

Atbalsta saņēmēji var būt fiziskas un juridiskas personas, kas ir Latvijas Republikas pilsoņi vai pastāvīgie iedzīvotāji, kuru mērķis ir veikt komercdarbību, kuri atbilst programmā noteiktajiem kritērijiem un kuri projektus realizē mērķa teritorijā.

Atbalsta veidi

Nelauksaimnieciskās uzņēmējdarbības attīstības programmas ietvaros ir paredzēts sniegt šādu veidu atbalstu:

kredītu projektu finansēšanai no Latvijas Hipotēku un zemes bankas;

kredītgarantijas no Lauku attīstības fonda, ja pretendents nespēj tās sniegt tādā apmērā, lai saņemtu kredītu Hipotēku bankā;

atbalsta maksājumu (grantu) pēc projekta īstenošanas;

konsultāciju pakalpojumus projektu izstrādē un īstenošanā.

Kredītgarantijas var piešķirt līdz 70% no aizdevuma saņemšanai nepieciešamā nodrošinājuma. Atbalsta maksājumus (grantus) var piešķirt 30% apmērā no projekta attaisnotajiem izdevumiem. Atsevišķos gadījumos iespējams palielināt atbalsta maksājumus par 10% no attaisnoto izdevumu summas. Atbalsta maksājums vienam atbalsta saņēmējam nedrīkst pārsniegt Ls 10 000. Atbalsta maksājumu var saņemt tikai par tiem izdevumiem, kas radušies pēc programmas apstiprināšanas Ministru kabinetā.

Atbalsta kontroles nodrošināšanai Zemkopības ministrija ik gadu līdz 1.maijam iesniedz Komisijā pārskatu par atbalsta saņēmējiem, kas saņēmuši atbalstu programmas “Nelauksaimnieciskās uzņēmējdarbības attīstības programma” ietvaros.

Nelauksaimnieciskās uzņēmējdarbības attīstības programmas īstenošana ir paredzēta saskaņā ar Reģionālās attīstības likuma 1.panta 2.punktu, 14.panta 1.punktu un Ministru kabineta 2002.gada 23.aprīļa sēdē (protokols Nr.17, 26. § 1.punkts) akceptēto Lauku problēmas risināšanas un lauku attīstības koncepcijas 4.2.1. apakšpunkta 2.variantu.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!