• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lielajiem gaidīšanas svētkiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.11.2002., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68899

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mazākumtautību konvenciju

Vēl šajā numurā

29.11.2002., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lielajiem gaidīšanas svētkiem

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Guntis Kreituss vēlas, lai Rīga ar Ziemassvētku tirdziņu līdzinās Eiropas pilsētām. Kreituss pauda prieku, ka Doma laukumā jau otro gadu tiek rīkots Ziemassvētku tirdziņš un “šī lieta vēršas plašumā”. Šogad tirdziņš būs atvērts no 30.novembra, kas ir divreiz ilgāk nekā pērn. Kreituss izteica vēlmi, “lai šādi tirdziņi kļūst par tāda veida tirdziņiem, kādi tie ir Eiropā”. Viņam pašam bijusi izdevība viesoties pirmsvētku laikā Prāgā un Vācijas pilsētās, kur Ziemassvētku tirdziņos kūsā dzīvība un valda īsta svētku noskaņa - “smaržo karstvīns, dažādas desiņas, ir dzīvība, visādi nieciņi, ko nopirkt”. “Lai tā būtu vieta, kur vecāki vēlētos vest savus bērnus.”

Domes priekšsēdētāja vietnieks izteica vēlmi, lai Ziemassvētku gaidīšanas laikā pilsētā būtu daudz gaismas, sakot, ka iespējas izgaismot pilsētu ir “fantastiskas”. “Rīgā nav par daudz gaismas un svētku noskaņas,” sacīja Kreituss, aicinot rīdziniekus jau laikus pušķot savus dzīvokļus un rotāt veikalu skatlogus, lai svētku noskaņa pilsētā valdītu jau četras nedēļas pirms Ziemassvētkiem.

Doma laukumā tiks organizēti dažādi Ziemassvētku noskaņai atbilstoši pasākumi - piektdienās, sestdienās un svētdienās koncertus sniegs visdažādākie mākslinieciskie kolektīvi, būs pārsteigumi bērniem. 6.decembrī Santa Klauss no Lapzemes Doma laukumā iedegs lielo svētku egli.

Kā ierasts, tirdziņā būs apskatāmi un nopērkami pašmāju meistaru un amatnieku darinājumi, kā arī svētku gardumi - piparkūkas, medus, desiņas, karstvīns un daudz kas cits. Doma laukumā būs izvietotas ap 50 koka mājiņu, kuros savu preci piedāvās ap 75 tirgotāji, stāsta projekta autors - bezpeļņas organizācijas “Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš” direktors Dž.K.Kouls. Arī šogad organizatori tirdziņu rīko bez mērķa gūt peļņu, un šī iecere tiek realizēta, pateicoties sponsoru atbalstam. Turklāt 5% no visiem tirdziņa laikā gūtajiem ienākumiem tiks atvēlēti labdarībai - Latvijas bērnu fondam.

Jau decembra pirmajā nedēļā Rīgas pašvaldība sāks izrotāt pilsētu pirms Ziemassvētkiem, tradicionālās egles būs pie Kongresu nama, Doma laukumā un pie Prezidenta pils, un galvaspilsētas rotāšana kopumā varētu izmaksāt līdz pat 20 000 latu. Rīgas galvenais mākslinieks Atis Lūsis pastāstīja, ka šogad rotājumu būs vairāk un tie atšķirsies no pērn izmantotā. Lūsis informēja, ka jau nākamās nedēļas nogalē plānots atklāt Ziemassvētku egli Doma laukumā, tāpat būs tradicionālās egles pie Rīgas pils un Kongresu nama, taču pagaidām nav skaidrības par egles uzstādīšanu Rātslaukumā, kur pērn egli uzstādīja pašvaldības uzņēmums “Rīgas nami”. Vēl nav zināms, kas to darīs šogad. Arī pirmie rotājumi parādīsies nākamnedēļ, bet pilnībā pilsētu izpušķos īsi pirms Ziemassvētkiem. Rīgas galvenais mākslinieks atgādināja, ka firmas un uzņēmumi arī piedalās pilsētas rotāšanā un var uzstādīt egles, “mēs nevienam neliksim šķēršļus”.

Nacionālā ziņu aģentūra LETA, svētkus gaidot, kļūst par Ziemassvētku ziņu aģentūru. Brīvas pieejas informācijas sadaļā tiks piedāvāta visdažādākā informācija, kas aptvers iespējami daudzus Ziemassvētku un ar tiem saistīto norišu virzienus - oficiālo un reliģisko informāciju, svētku kalendāru, ziņas par labdarības akcijām, bērnu sarīkojumiem, aprakstus par svētku gaidīšanu un svinēšanu Latvijā un ārzemēs, praktiskas ziņas par iestāžu, iepirkšanās un izklaides vietu darba laiku, iespējām atpūsties svētku dienās, transporta grafikiem utt.

Aģentūras LETA brīvās pieejas Ziemassvēku sadaļa jau sākusi darboties un ir pieejama līdz Jaunajam gadam interneta adresē www.leta2000.com/ziema. Tā ir žurnālistu dāvana lasītājiem Ziemassvētkos.

Pēc LETAS un BNS informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!