• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 2. decembrī, Ministru kabineta Komitejas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2002., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/68971

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par apsveikumiem Latvijas prezidentei

Vēl šajā numurā

03.12.2002., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 2. decembrī, Ministru kabineta Komitejas sēdē

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā jautājums par dzelzceļa nozari reglamentējošiem tiesību aktiem.

Nolemts atbalstīt pārskatā par dzelzceļa nozari reglamentējošiem tiesību aktiem problēmas risinājuma otro variantu, kurš paredz, ka jānodala Satiksmes ministrijas un Ekonomikas ministrijas kompetence dzelzceļa nozarē, nosakot, ka Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esoša institūcija regulē tikai sabiedriskos pakalpojumus, bet tos uzņēmējdarbības veidus, kuri neatbilst sabiedriskā pakalpojuma jēdzienam un būtībai, Dzelzceļa likumā noteiktās kompetences ietvaros regulē Satiksmes ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde.

Lai to īstenotu, jāveic grozījumi Dzelzceļa likumā, nodalot Dzelzceļa administrācijas un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas funkcijas dzelzceļa nozares regulēšanā un paredzot, ka dzelzceļa kravu pārvadājumu licencēšana ir Dzelzceļa administrācijas kompetencē. Attiecīgs likumprojekts noteiktā kārtībā ir iesniegts Ministru kabinetā; grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 5.janvāra noteikumos Nr.4 “Dzelzceļa pārvadātāju licencēšanas noteikumi”, attiecinot tos tikai uz kravas pārvadātāju licencēšanu.

 

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projekts “Noteikumi par valsts nodevas likmi par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu 2003.gadā”, kuri paredz noteikt valsts nodevas likmi (latos) 2003.gadā par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu atsevišķi katram regulējamās nozares regulējamam sabiedrisko pakalpojumu veidam, pamatojoties uz regulējamo sabiedrisko pakalpojumu gada neto apgrozījumu 2002.gadā un regulatora darbības nodrošināšanai nepieciešamajiem izdevumiem 2003.gadā.

Paredzēts noteikt valsts nodevas par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu likmi (latos) 2003.gadam sabiedrisko pakalpojumu regulatoru darbības nodrošināšanai 2003.gadā. Normatīvā akta projektā iestrādātā valsts nodevas likme valsts regulējamām nozarēm ir noteikta vienāda – 0,2 % no sabiedriskā pakalpojuma neto apgrozījuma 2002.gadā. Pašvaldību regulējamās nozarēs valsts nodevas likme ir nemainīga – 0,4 %.

Minēto jautājumu paredzēts izskatīt kā steidzamu Ministru kabineta 3.decembra sēdē.

 

Akceptēts izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojekts “Grozījumi Dzelzceļa likumā”.

Grozījumi paredz noteikt, ka Dzelzceļa administrācija izsniedz pārvadātāja licenci dzelzceļa kravu pārvadājumu veikšanai un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija izsniedz pārvadātāja licenci dzelzceļa pasažieru pārvadājumu veikšanai, ja izpildītas šajā likumā noteiktās prasības un ir samaksāta valsts nodeva, kuras apmēru nosaka Ministru kabinets.

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!