• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgu pārējo Eiropas pilsētu savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.12.2002., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69023

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

04.12.2002., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgu pārējo Eiropas pilsētu savienībā

Nedēļu pirms Eiropas Savienības valstu līderu tikšanās Kopenhāgenā, kur paredzēts uzaicināt jaunas dalībvalstis, Rīga ir uzņemta Eiropas pilsētu savienībā. Šī savienība ir izveidota 1986. gadā, tā apvieno vairāk nekā simt Eiropas pilsētas, kurās darbojas demokrātiski ievēlēta valdība, kurām ir starptautisko sakaru centri un kuru iedzīvotāju skaits pārsniedz 250 000. Eiropas pilsētu savienības mērķis ir veicināt Eiropas pilsētu sadarbību starptautiskajā līmenī, aktualizēt urbanizēto pilsētu problēmas Eiropas Savienības politikas dienaskārtībā. Savienība ir efektīvs starptautiskās pieredzes apmaiņas līdzeklis. Šīs organizācijas darbība ir saistīta ar pilsētu politikas veidošanu un attīstības projektu izstrādāšanu, ņemot vērā tās starptautisko ietekmi.

Rīga tika uzņemta Eiropas pilsētu savienībā 29. novembrī Barselonā, kur notika šīs ietekmīgās organizācijas gadskārtējā konference. Rīgu pārstāvēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kreituss, kas saņēma sveicienus no aptuveni 400 konferences dalībniekiem, kuri pilsētu mēru un vicemēru līmenī pārstāvēja 26 valstis. Konferencē piedalījās 60 pilsētu vadītāji.

Barselonas konferences dalībnieki diskutēja un dalījās pieredzē par multikulturālu sabiedrību veidošanos un attīstību mūsdienu lielajās pilsētās. Eiropas pilsētu vadītāji sprieda par sociālo integrāciju, multikulturālas sabiedrības identitāti, Eiropas mēroga projektiem, kas stiprinātu urbanizēto pilsētu ilgtermiņa attīstību.

“Rīgai šis notikums ir ļoti nozīmīgs, jo tas ir apliecinājums mūsu Eiropas piederībai, tā ir praktiska iespēja izmantot milzīgas organizācijas resursus un potenciālu dažādos pilsētas attīstības projektos,” uzskata A.Kreituss. Pēc domes priekšsēdētāja vietnieka domām, Rīga, iestājoties Eiropas pilsētu savienībā, spēs veiksmīgāk lobēt un aizstāvēt savas intereses Eiropas Savienības sistēmā. “Turklāt Rīga ir unikāla ar savu pieredzi, un mums, piemēram, jautājumos par sociālo integrāciju un multikulturālas sabiedrības tendencēm, ir daudz ko pavēstīt citām savienības pilsētām. Ļoti nozīmīgs ir fakts, ka Rīgas vēsturiskais centrs ir UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā jau piecus gadus.”

Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!