• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Pasniedzot Triju Zvaigžņu ordeni Stīvenam Springfīldam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2002., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69054

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Es zinu, Latvijai jūs vēlat to vislabāko"

Vēl šajā numurā

05.12.2002., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Pasniedzot Triju Zvaigžņu ordeni Stīvenam Springfīldam

Uzruna Triju Zvaigžņu ordeņa pasniegšanā Stīvenam Springfīldam Rīgas pilī 2002.gada 4.decembrī

Mēs esam pulcējušies ceremonijā, lai pasniegtu valsts augstāko atzinību — Triju Zvaigžņu ordeni — Stīvenam Springfīldam. Stīvens ir Latvijas dēls, dzimis un uzaudzis Latvijā, pārcietis nacistiskās okupācijas holokausta šausmas un, tikko tās kopā ar brāli pārdzīvojis, nonācis komunistu apcietinājumā tikai tamdēļ, ka pirmo bija pārdzīvojis. Viņš pats ir piedzīvojis no savas personīgās pieredzes divu totalitāro režīmu izraisītās šausmas un netaisnību.

Viņam ir laimējies — viņš un viņa brālis, pārdzīvojuši šīs šausmas, laimīgi nonāca Amerikā, pilnīgi tukšām rokām kā daudzi imigranti. Tur izdevās panākt sekmīgu dzīvi, tur sākas pirmais nozīmīgais viņa sabiedriskās darbības posms — iesaistīšanās organizācijas “Holokausta pārdzīvotāji Latvijā” darbībā, kuras vadītājs viņš ir šobrīd un ir bijis daudzus gadus. Viņš pulcē ap sevi savus ticības brāļus ar to pašu pagātni un izcelsmi un turpina to darīt līdz pat šai dienai.

Bet kopš neatkarības atjaunošanas viņš ir neskaitāmas reizes braucis uz Latviju ar palīdzības darbiem, un viņš turpina aktīvi darboties šajā labdarības jomā.

Nodibinoties Vēsturnieku komisijai Valsts prezidenta paspārnē, viņš uzņemas kļūt par tās locekli un ir bijis ļoti vērtīgs tā līdzdalībnieks. It īpaši pēdējos gados viņa darbība ir izšķirošos brīžos palīdzējusi pastāstīt pasaulei par Latviju — vai tas būtu ASV kongresmeņiem, sabiedrībai, senatoriem vai citu NATO dalībvalstu augstākajām amatpersonām, ļoti sekmīgi aizstāvot Latviju. Viņš ir spējis pastāstīt, ko visu Latvija ir paveikusi holokausta apzināšanas un izpētes darbā, ir nosūtījis NATO dalībvalstu pārstāvniecībām ANO vēstules, kurās apliecināja, ka viņš kā holokausta pārdzīvotājs un savas organizācijas vadītājs var apliecināt, ka Latvijā viss tiek darīts, lai apzinātu holokaustu, lai tas tiktu mācīts skolās, apliecināt to, ka šajā laukā problēmu nav, ka Latvijai jābūt NATO.

Šo izcilo nopelnu dēļ Triju Zvaigžņu ordeņa dome viņu ir apbalvojusi ar Triju Zvaigžņu ordeņa III pakāpi, kas parasti tiek piešķirta diplomātiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!