• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrs: sarunā ar ASV vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2002., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69057

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministre: sarunā ar invalīdu organizāciju biedriem

Vēl šajā numurā

05.12.2002., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrs: sarunā ar ASV vēstnieku

Lai pārrunātu Iekšlietu ministrijas iestāžu līdzšinējo sadarbību ar ASV tiesībsargājošajām institūcijām, iekšlietu ministrs Māris Gulbis otrdien, 3. decembrī, tikās ar Amerikas Savienoto Valstu vēstnieku Latvijas Republikā Braienu Karlsonu.

Iekšlietu ministrs pateicās ASV vēstniekam par Savienoto Valstu dažāda veida atbalstu un plašo materiāltehnisko palīdzību Latvijas iekšlietu sistēmas iestādēm.

B.Karlsons atzinīgi novērtēja Latvijas un ASV tiesībsargājošo iestāžu līdzšinējo sadarbību un pauda pārliecību, ka tai jākļūst vēl ciešākai un rezultatīvākai. Vēstnieks atzinīgi novērtēja Latvijas Valsts policijas dienestu darbu, īpaši uzteicot Valsts apsardzes dienesta darbiniekus, kuri apsargā Amerikas Savienoto Valstu vēstniecību Rīgā.

Apspriežot Latvijas iekšējās drošības aktualitātes, sevišķa uzmanība pievērsta korupcijas novēršanas jautājumiem un līdz ar to Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) turpmākajai darbībai.

M.Gulbis uzsvēra — viņš kā iekšlietu ministrs darīs visu iespējamo, lai sekmētu KNAB patiesi efektīvu darbību. Biroja darbs būs vērtējams pozitīvi tikai tādā gadījumā, ja tam būs konkrēti rezultāti — atklāti un pierādīti korupcijas gadījumi visos sabiedrības slāņos un formējumos, aizturēti un tiesāti konkrēti vainīgie.

ASV vēstnieks interesējās par nacionālboļševiku organizāciju aktivitātēm Latvijā. M.Gulbis informēja vēstnieku par situāciju un ministrijas lomu ekstrēmu formējumu darbību uzraudzīšanai. Ministrs pastāstīja, ka pēdējās dienās ministrija veikusi konkrētas darbības, lai ierobežotu ekstrēmu organizāciju aktivitātes vai izbeigtu tās pavisam. Ministrija 3. decembrī nosūtījusi iesniegumu Vidzemes priekšpilsētas tiesai par sabiedriskās organizācijas „Sabiedrība „Uzvara”” darbības izbeigšanu.

Iekšlietu ministrs apliecināja B.Karlsonam, ka savas darbības laikā Iekšlietu ministrijā kā prioritārus sev noteicis trīs darbības virzienus — katra valsts iedzīvotāja individuālo drošību, kontrabandas apkarošanu un korupcijas izskaušanu.

Iekšlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!