• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar svētku labestību sirdī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2002., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69081

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ko Latvija atbildētu Poncijam Pilātam?

Vēl šajā numurā

06.12.2002., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar svētku labestību sirdī

Par izstādi “Ziemassvētku brīnums – mākslas darbs ikkatram”

APSVEIKUMS2.JPG (33481 bytes)
Gunta Celma. Mandala
APSVEIKUMS1.JPG (29496 bytes)
Elza Stalidzāne. Svētkus gaidot

Ikvienu gājēju Rīgas centrā iepretim Vērmaņdārzam uzrunā fonda “Radošo senioru nams” rīkotā akcija “Ziemassvētku brīnums – mākslas darbs ikkatram”, kas aicina uz

brīdi apstāties, aizmirst gan steigu, gan ikdienas rūpes un ļauties brīnumam, ko, rīkojot šo izstādi, mākslas mīļotājiem iecerējuši dāvāt Latvijā pazīstami un iecienīti mākslinieki.

Izstāde Merķeļa ielā 19 atvērta līdz pat 23.decembrim. Mākslinieku darbi tapuši tieši šai izstādei, un tos varēs aplūkot un arī iegādāties par īpašām cenām. Daļa darbu eksponēti grāmatnīcā “Globuss” Vaļņu ielā.

Autori – gleznotāji, grafiķi, dizaineri, tekstilmākslinieki un keramiķi – eksponējuši vairāk nekā simt darbu, kā arī Ziemassvētkiem darinātās apsveikuma kartītes. Kā vienmēr fonda rīkotajā izstādē piedalās A.Pankoks, B.Delle, J.Skulme, V.Treijs, N.Karagodins, H.Blunavs, E.Vinters, I. un G.Kroļļi, O.Krauklis, R.Muzis, A.Rozenbergs, Ģ.Zeile, A.Merkmanis, J.Anmanis, A.Ģērmanis, G.Barkāns, O.Bērziņš, V.Celms, R.Blumberga, A.Celma, keramiķu apvienības “Logs” un Ķīpsalas keramiķi, fotomākslinieki G.Binde un R.Auziņš. Daži autori, piemēram, R.Muzis, fonda rīkotajā pasākumā piedalās pirmoreiz. Svētku kartītes šogad darinājuši E.Stalidzāne, Dz.Aumane, V.Celms, J.Putrāms.

“Šis ir jau otrais “Radošo senioru nama” pasākums, kas tiek rīkots, gaidot Ziemassvētkus,” stāsta fonda valdes priekšsēdētāja H.Medne. “Pērn bija plaša izstāde muzikālajā centrā “Vernisāža”. Šogad esam aizsākuši sadarbību ar fotosalona Merķeļa ielā kolektīvu un ceram, ka izstādes šajās telpās kļūs par jauku tradīciju.

Cilvēki, kas kaut vai nejauši šeit iegriezušies, nāk atkal, lai papriecātos par mākslinieku sarūpētajiem darbiem, un aiziet aizkustināti un pateicības pilni. Ne jau bieži ir šāda iespēja – iegādāties lielisku mākslu par simbolisku cenu. Dalība šajā pirmssvētku akcijā sniedz gandarījumu arī pašiem autoriem, jo tā ir reta iespēja – nesavtīgi dāvāt prieku ikvienam, arī gluži nepazīstamam cilvēkam. Fonda darbības pamatā ir vēlme gan atbalstīt māksliniekus, kas dzīvo pilnvērtīgu radošu dzīvi mūža garumā, bagātinot mūsu kultūru ar paliekošām vērtībām, gan dot iespēju mākslas cienītājiem tikties ar gadu desmitos iemīļotiem autoriem un iepazīt arī mazāk zināmus vārdus, kas nereti kļūst par pārsteigumu. Šī izstāde no jauna apliecina mūsu fonda devīzē ietverto patiesību: palīdzot citiem, tu palīdzi arī pats sev.

Atnāciet! Kas zina, varbūt svētku brīnums atklāsies arī jums.”

Marika Marherte – “Latvijas Vēstnesim”

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!