• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tikšanos ar Igaunijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2002., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69218

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tikšanos ar Itālijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

11.12.2002., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tikšanos ar Igaunijas vēstnieku

Vakar, 10.decembrī, Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Arnolds Laksa tikās ar Igaunijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Tomasu Luku

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar abu valstu savstarpējās attiecības un Latvijas virzību uz iestāšanos Ziemeļatlantijas aliansē un Eiropas Savienībā.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Arnolds Laksa pastāstīja, viņa vadītajā komisijā ir pārstāvētas visas Saeimā ievēlētās politiskās partijas un tās visas pauž vienprātību attiecībā uz Latvijas virzību iestāties NATO.

A.Laksa informēja Igaunijas vēstnieku par komisijas likumdošanas darbu, īpaši akcentējot Saeimas pieņemto Valsts aizsardzības finansēšanas likumu, kas paredz stabila aizsardzības budžeta nodrošināšanu 2% apmērā no iekšzemes kopprodukta no 2003. līdz 2008.gadam. Minētais likums ļauj plānot valsts aizsardzības budžetu noteiktam laika periodam.

Sarunas dalībnieki pārrunāja arī tādus jautājumus kā korupcijas apkarošanas iespējas, klasificētās informācijas aizsardzības nodrošināšana un sabiedrības integrācijas problēmas Latvijā un Igaunijā.

Igaunijas vēstnieku T. Luku interesēja, vai Latvijā ir radīts pasākumu plāns korupcijas ierobežošanai. A.Laksa pastāstīja, ka ir izveidots Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, kura darbība jaunajai valdībai būs jāpilnveido. Viņš arī sacīja, ka, plānojot 2003.gada budžetu, tiek risināts jautājums par atbilstoša atalgojuma piemērošanu augsta līmeņa speciālistu piesaistīšanai, īpaši policijas darbā, kā arī, balstoties uz premjera teikto, ka “vislabākās zāles pret korupciju ir atklātība un caurspīdīgums”, tiek domāts par šo principu ieviešanu lēmumu pieņemšanas procesos.

Abas puses pārrunāja Latvijas un Igaunijas sadarbības perspektīvas drošības un aizsardzības jomā, uzsverot atvērta dialoga nepieciešamību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!