• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nodarbinātības plānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2002., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69300

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par patēriņa cenām

Vēl šajā numurā

12.12.2002., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nodarbinātības plānu

Vakar, 11.decembrī, Ekonomikas ministrijā pirmajā sanāksmē pulcējās vadības grupa Latvijas Nacionālā nodarbinātības plāna 2003.gadam projekta sagatavošanai.

Vadības grupa izveidota ar Ministru prezidenta 2002.gada 7.novembra rīkojumu Nr.330 “Par vadības grupu Latvijas Nacionālā nodarbinātības plāna 2003.gadam projekta sagatavošanai”.

Vadības grupas vadītājs ir Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Kaspars Gerhards, vadības grupā darbojas pārstāvji no Ekonomikas, Izglītības un zinātnes, Labklājības un Zemkopības ministrijas, kā arī no Latvijas Darba devēju konfederācijas, Reģionālās politikas un plānošanas pārvaldes, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Pašvaldību savienības un Nodarbinātības valsts dienesta.

Saskaņā ar rīkojumu vadības grupai jāsagatavo un ekonomikas ministram līdz 2003.gada 1.aprīlim jāiesniedz Ministru kabinetā Latvijas Nacionālā nodarbinātības (NNP) plāna 2003.gadam projekts. Projekts jāsagatavo, pamatojoties uz Latvijas valdības un Eiropas Komisijas kopējo deklarāciju par Latvijas nodarbinātības politikas prioritātēm.

EM Ekonomisko programmu koordinācijas nodaļas vadītājs I.Krupenkovs klātesošos informēja par iepriekšējo plānu izstrādes pozitīvo pieredzi. NNP 2002.gadam atzinīgi novērtēja gan LR valdība, gan Nacionālā Trīspusējās sadarbības padome. Salīdzinot ar 2001.gadu, 2002.gadā iekļauto pasākumu skaits bija divreiz lielāks. Atzinīgi tika novērtēta arī sociālo partneru loma NNP izstrādē, īpaši Latvijas Darba devēju konfederācijas.

Vadības grupas pirmajā sēdē apspriests NNP projekta izstrādes grafiks, kā arī izvirzīti pirmie veicamie uzdevumi. Izstrādājot NNP 2003.gadam, svarīgākie ir 4 pamatvirzieni: darba spēju pilnveidošana, uzņēmējdarbības veicināšana, uzņēmumu un to darbinieku pielāgošanās spēju veicināšana un vienādu iespēju politikas nodrošināšana.

Vadības grupā pārstāvēto institūciju un organizāciju pārstāvjiem līdz šā gada 24.decembrim Ekonomikas ministrijai jāiesniedz savi priekšlikumi NNP struktūras pilnveidošanai, kā arī nodarbinātības veicināšanas prioritātes 2003.gadam.

Nākamā vadības grupas sēde paredzēta 2003.gada 3.janvārī, kurā tiks izskatīti Ekonomikas ministrijas speciālistu apkopotie priekšlikumi attiecībā uz projekta prioritātēm un struktūru.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!