• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nodokļu politikas un administrēšanas sakārtošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.2002., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69418

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iekasētajiem nodokļiem

Vēl šajā numurā

17.12.2002., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nodokļu politikas un administrēšanas sakārtošanu

Piektdien, 13.decembrī, finanšu ministrs Valdis Dombrovskis tikās ar Ārvalstu investoru padomes Latvijā pārstāvjiem. Tikšanās noritēja konstruktīvā gaisotnē, un tās laikā pārrunāti jautājumi par jaunās valdības plāniem nodokļu politikas un nodokļu administrēšanas sakārtošanā, kā arī ārvalstu investīciju piesaisti un citiem ārvalstu uzņēmējiem aktuāliem jautājumiem.

Finanšu ministrs uzsvēra jaunās valdības paveikto — valdība ir nolēmusi no nākamā gada vēl neaplikt ar pievienotās vērtības nodokli grāmatas un medikamentus, nepalielināt akcīzes nodokli dīzeļdegvielai, kā arī turpināt nodokļu sloga samazināšanu: par 2% no 2003.gada 1.janvāra paredzēts samazināt valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas un par 3% — uzņēmumu ienākuma nodokli.

V.Dombrovskis akcentēja, ka jaunās valdības darba pamatprincipi — skaidra un saprotama nodokļu politika, precīza nodokļu normatīvā bāze, nepieļaujot dažādas normatīvo aktu traktēšanas iespējas, kā arī vienādi spēles noteikumi visiem un korupcijas izskaušana — atvieglos godīgu uzņēmēju darbu un ievērojami sekmēs ārvalstu investīciju pieplūdumu Latvijā.

Lai turpinātu konstruktīvu dialogu, sarunas dalībnieki vienojās par nākamo tikšanos janvāra beigās.

Finanšu ministrijas  preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!