• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas komisijas priekšsēdētāja un Itālijas vēstnieka tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.2002., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69457

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētājas biedra un Zviedrijas vēstnieka tikšanos

Vēl šajā numurā

18.12.2002., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas komisijas priekšsēdētāja un Itālijas vēstnieka tikšanos

Vakar, 17.decembrī, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Arnolds Laksa tikās ar Itālijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Mauricio Lo Re.

Tikšanās laikā galvenā uzmanība veltīta jautājumiem, kas skar Latvijas un Itālijas aktīvākas sadarbības iespējas militārajā jomā un mūsu valsts galvenās ārpolitikas prioritātes – integrāciju Eiropas Savienībā (ES) un NATO.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs A.Laksa pateicās par līdzšinējo Itālijas atbalstu un palīdzību Latvijai. Viņš iepazīstināja ar 8.Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas galvenajiem uzdevumiem un paredzētajiem darbības virzieniem. Kā vienu no komisijas svarīgajiem uzdevumiem viņš minēja sadarbības veicināšanu ar Aizsardzības ministriju un Iekšlietu ministriju un to likumu izstrādi, kas skar šīs jomas. A.Laksa kā svarīgu darbu minēja NATO ekspertu ieteikumu realizēšanu.

Sarunas dalībnieki atzina, ka Latvijas un Itālijas divpusējās attiecības ir labas, tomēr nākotnē intensificējamas, īpaši pirms 2003.gadā gaidāmās Itālijas prezidentūras Eiropas Savienībā. Latvijai un Itālijai ir izveidojies aktīvs augsta līmeņa politisks dialogs, par ko liecina jau notikušās abu valstu augstu amatpersonu vizītes.

Mauricio Lo Re atzinīgi novērtēja Latvijas sasniegumus virzībā uz ES un NATO. Viņš pauda gandarījumu par mūsu valsts militāro sagatavotību pirms iestāšanās NATO un Latvijas puses ierosinājumu attīstīt sadarbību starp Nacionālo bruņoto spēku Militāro policiju un Itālijas karabinieriem – policiju ar militāro statusu, kam ir liela pieredze dalībā starptautiskajās miera uzturēšanas operācijās, piemēram, Balkānu reģionā.

Sarunas dalībnieki arī apmainījās ar informāciju par aktualitātēm korupcijas novēršanā un apkarošanā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!