• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nevalstiskajām organizācijām labvēlīgiem likumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2002., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69569

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par saskaņotības militāro efektu

Vēl šajā numurā

20.12.2002., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nevalstiskajām organizācijām labvēlīgiem likumiem

Šā gada pēdējā Saeimas plenārsēdē kā Ziemassvētku dāvana nevalstiskajam sektoram no astotās Saeimas bija lēmums pieņemt pirmajā lasījumā likumprojektus “Sabiedriskā labuma organizāciju likums”, “Biedrību un nodibinājumu likums” un “Biedrību un nodibinājuma likuma spēkā stāšanās kārtības likums”

Tādēļ Nevalstisko organizāciju (NVO) centrs to vairāk nekā 120 nevalstisko organizāciju, kā arī Latvijas uzņēmēju un starptautisko organizāciju pārstāvju vārdā, kuras vēstuļu veidā izteica atbalstu NVO likumprojektu paketei, vēlas pateikties par sadarbību pilsoniskās sabiedrības veidošanā un stiprināšanā tiem astotās Saeimas deputātiem, kuri ar savu balsojumu atbalstīja NVO sektoram labvēlīgu likumu pieņemšanu pirmajā lasījumā.

Vakar, 19.decembrī, Saeima pirmajā lasījumā pieņēma nevalstiskajam sektoram svarīgus likumprojektus, nosakot 2003.gada 1.maiju kā priekšlikumu iesniegšanas termiņu.

Šie likumi ir svarīgi, jo nostiprinās Latvijas sabiedrībai tik būtiskas vērtības kā vienlīdzība organizāciju vidū, atklātība valsts atbalsta piešķiršanā un caurspīdīgums organizāciju darbā, izslēdzot savtīgu darījumu iespējas. Šie likumprojekti paredz sabiedrisko organizāciju (biedrību un nodibinājumu) striktu nodalīšanu no politiskajām partijām, kas ir tik nozīmīgi situācijā, kad jautājums par politisko partiju finansēšanu ar sabiedrisko organizāciju starpniecību kļuvis īpaši aktuāls. Likumprojektu pakete rada fondu (nodibinājumu) darbību regulējošu likumdošanu, veicina organizāciju saimniecisko darbību, kuras mērķis nav peļņas gūšana. Tie paredz skaidrus kritērijus nodokļu atlaižu piešķiršanai ziedotājiem, vienlaikus veidojot pārskatāmu mehānismu ziedojuma izlietojuma kontrolei.

Vakar Saeima pieņēma NVO likumprojektu tālākai attīstībai svarīgu lēmumu. Tomēr līdz likumprojektu iedzīvināšanai vēl liels darbs veicams, un mēs ceram, ka Saeima NVO likumprojektu tālākā attīstībā un pilnveidošanā ievēros nevalstisko organizāciju priekšlikumus. Aicinām arī organizācijas aktīvi līdzdarboties un iesaistīties likumprojektu pilnveidošanā.

Nevalstisko organizāciju centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!