• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Spānijas vēstnieces atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2002., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69570

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Lai vairāk draudzības, sadarbības, mīlestības"

Vēl šajā numurā

20.12.2002., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Spānijas vēstnieces atvadu vizītēm

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 17. decembrī, Rīgas pilī atvadu vizītē pieņēma Spānijas vēstnieci Latvijā Mariju Almasoru, lai pateiktos par viņas ieguldījumu lielisko attiecību veidošanā starp abām valstīm.

Vēstniece sveica Latviju, kas šā gada nogalē saņēmusi uzaicinājumus dalībai ES un NATO, paužot apbrīnu par Latvijas progresu. “Latvijas attīstība ir tik brīnumaini ātra, tas patiesi ir vienreizēji,” atzīmēja M.Almasora. Prezidente izteica gandarījumu un pateicību Spānijai par tās ilgstošo atbalstu Latvijai ceļā uz ES un NATO, kā arī atzinīgi novērtēja Spānijas ES prezidentūras laikā padarīto ES paplašināšanās sakarā.

V.Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka šobrīd ir nopietni jāuzņem pienākumi, kas saistīti ar ES jautājumu izskaidrošanu vidusmēra Latvijas iedzīvotājam pirms nākamajā gadā gaidāmā referenduma par dalību ES. Vēstniece piekrita informācijas kampaņas nozīmei, uzsverot tās pozitīvo lomu Spānijas sabiedrībā pirms balsošanas par dalību ES.

Abas puses atzina, ka tālākā sadarbība starp Latviju un Spāniju plašāk izvēršama izglītībā un kultūrā. Vēstniece pauda apbrīnu par lielo spāņu valodas zinātāju un spāņu kultūras interesentu skaitu Latvijā, kā arī veiksmīgo sadarbību ar Latvijas Universitāti.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekšsēdētājas

17.decembrī pie Saeimas priekšsēdētājas Ingrīdas Ūdres atvadu vizītē bija ieradusies Spānijas Karalistes ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijas Republikā Marija Almasora.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Spānijas divpusējās sadarbības iespējas, kā arī abu valstu pieredzi attiecībās ar Eiropas Savienību.

Saeimas priekšsēdētāja atzina, ka Latvijas un Spānijas centieni pilnveidot abu valstu demokrātisko attīstību rada labus priekšnosacījumus aktīvu un konstruktīvu divpusējo attiecību veidošanai. I.Ūdre uzsvēra, ka divpusējo attiecību līgumtiesiskās bāzes veidošana būtu pamats arī abu valstu ekonomiskās sadarbības intensificēšanai.

Sarunas dalībnieki pārrunāja jautājumus par sadarbību starp abu valstu parlamentu komisijām, par privatizācijas procesa norisi Latvijā, kā arī par iespējām atvērt Spānijas Karalistes vēstniecību Rīgā.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre izteica līdzjūtību sakarā ar tankkuģa “Prestige” avāriju pie Spānijas krastiem un uzsvēra, ka Latvijas valdība ir gatava sniegt tehnisko palīdzību traģēdijas seku likvidēšanā.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre pasniedza Spānijas vēstniecei Marijai Almasorai piemiņas medaļu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!