• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropu un Latviju filozofiskā dialogā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2002., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69571

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mūsu ekonomikas klātbūtni ārvalstīs

Vēl šajā numurā

20.12.2002., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropu un Latviju filozofiskā dialogā

17.decembrī jau Ziemassvētku noskaņās Eiropas Savienības informācijas centrā tika atvērta grāmata “Eiropas dialogi”

E2.JPG (28949 bytes)
Grāmatas atvēršanā: Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā vadītājs Endrū Rasbašs un projekta “Eiropas dialogi” vadītāja Ineta Kivle ESIC foto
E1.JPG (15292 bytes)

Otrdien, 17. decembrī, jau Ziemassvētku noskaņās Eiropas Savienības (ES) informācijas centrā (ESIC) Rīgā norisinājās jaunās, nu jau otrās, grāmatas “Eiropas dialogi” atvēršanas svētki.

Grāmatā apkopotas vairāku Latvijas autoru (filozofu, sociologu, politologu un citu nozaru speciālistu) esejas par Eiropas integrāciju, cerībām un bažām Latvijas ceļā uz Eiropas Savienību, reliģisko dzīvi, inteliģenci, dzimumu vienlīdzību, nabadzību Latvijā un Eiropā, kā arī citām gadā laikā ESIC rīkoto pasākumu ciklā “Eiropas dialogi” apspriestajām tēmām. Grāmatas sastādītājs un galvenais redaktors, vienlaikus arī diskusiju cikla “Eiropas dialogi” vadītājs ir filozofs Igors Šuvajevs.

“Eiropas dialogi 2” ir grāmata, kurā publicētas diskusijas, kas notikušas ES informācijas centrā no 2001. gada septembra līdz 2002. gada maijam. “Eiropas dialogi” ir Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā sabiedrības informēšanas projekts — regulāra ikmēneša diskusija par Eiropas pamatvērtībām, kultūru un vēsturi, kas jau kopš 2000. gada notiek ES informācijas centrā.

Grāmatā diskutēts par Eiropas integrācijas ekonomisko un politisko pusi, bet tajā pašā laikā itin daudz apspriesti integrācijas filozofiskie un kultūras, kā arī reliģiskie aspekti. Varētu teikt, ka šī grāmata lieliski iezīmē Eiropas integrācijas daudzveidīgās un dažādās šķautnes, kas, ikdienas steigā pārlapojot avīzes un vērojot kārtējo ziņu raidījumu, paliek ēnā. Grāmatas lasītājiem ir iespēja iepazīties ar daudzveidīgiem atšķirīgiem un pat pretrunīgiem viedokļiem.

Jaunajā grāmatā savas pārdomas par dažādiem jautājumiem pauduši Filozofijas un socioloģijas institūta direktore Maija Kūle, filozofi Vilnis Zariņš un Igors Šuvajevs, mācītājs Juris Rubenis, Rīgas Inteliģentu apvienības prezidents Jānis Škapars, Latvijas Universitātes (LU) profesors Ābrams Kleckins, LU profesore Ausma Cimdiņa, psihoterapeits Jānis Zālītis, vācu filozofs Vilhelms Šmids, sociologs Tālis Tisenkopfs, ārsts Ilmārs Lazovskis, kino zinātnieki Agris Redovičs un Viktors Freibergs, žurnāla “Rīgas Laiks” redaktors Uldis Tīrons. Pārdomās dalījies arī sociologs Aivars Tabūns, antropologs Roberts Ķīlis, Latviešu valodas institūta domes priekšsēdētāja Ina Druviete un filoloģe, Ventspils Augstskolas asociētā profesore Maija Baltiņa, arhitekts Jānis Lejnieks, LU profesores Sigma Ankrava un Janīna Kursīte, politologi Valdis Bergs, Gatis Puriņš un Uģis Šulcs, kā arī daudzi citi dalībnieki.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!