• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz Saeimas deputātu jautājumiem sniegtās atbildes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.12.2002., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69604

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 23. decembrī, Ministru kabineta sēdē

Vēl šajā numurā

24.12.2002., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz Saeimas deputātu jautājumiem sniegtās atbildes

Pēc 2002.gada 19.decembra sēdes

Sēdi vada Latvijas Republikas 8. Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Sēdes vadītāja. Godājamie kolēģi! Sākam izskatīt ministru atbildes uz deputātu jautājumiem.

Vai par pirmo jautājumu “Par jauno ministru posteņu ieviešanas izmaksām” deputāti ir apmierināti?

Deputāti apmierināti nav. Diemžēl arī Ministru prezidenta nozīmētais ministrs nav uz šo sēdi... uz šo te sēdes daļu atnācis.

Tātad turpinām izskatīt otro jautājumu – “Par radaru stacijas TPS-117 celtniecības projekta realizāciju”.

Vai deputāti ir apmierināti ar rakstisko atbildi? Deputāti ar rakstisko atbildi nav apmierināti. Ir papildjautājumi.

A.Bartaševičs (PCTVL). Man ir sekojoša rakstura jautājums ministra kungam. No jūsu atbildes es nevarēju saprast, vai patiešām tā radaru stacija tiks uzcelta Rēzeknes rajonā. Un es gribu dzirdēt, kāds ir lēmums? Tiks celta stacija... tiks būvēta vai netiks?

Sēdes vadītāja. Lūdzu, ministra kungs! Ģirts Kristovskis.

Ģ.V.Kristovskis (aizsardzības ministrs). Es domāju, ka jautājums būs pietiekami skaidrs. Mēs esam izskatījuši šo jautājumu par celtniecības iespējām, jo tas ir aizsardzības sistēmas ietvaros Rēzeknes rajona Audriņu pagastā, esam izskatījuši arī citus iespējamos piedāvājumus un esam nonākuši pie slēdziena, pie tā, ka Audriņi ir... un konkrētais lidlauks ir piemērotākā vieta Latgales pusē, kur būvēt... taču saskaņā ar to, ka pašreiz valdībā rit jautājumi, kas saistīti ar nākamā gada budžeta izskatīšanu, šis jautājums valdībā oficiāli nav skatīts un līdz ar to vēl nav valdība savu viedokli izteikusi. Līdz ar to jāsagaida, acīmredzot ir jābūt tādam precīzam, kopējam valdības viedoklim, šī jautājuma apstiprināšana valdības sēdē.

Sēdes vadītāja. Vai deputātiem ir papildjautājumi? Lūdzu, Bartaševiča kungs!

A.Bartaševičs. Tomēr es arī gribu dzirdēt, kādi tieši vārdi izskanēja, jo prese pierakstīja... es domāju tieši par tiem vārdiem, ko es pierakstīju par savu jautājumu... ka tie cilvēki tiks atzīti, kas protestēs pret radara celtniecību, viņi būs atzīti par... viņu rīcība būs atzīta kā nelikumīga... Vai ko jūs tieši teicāt... lai tieši no jūsu mutes dzirdētu...

Sēdes vadītāja. Aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis. Lūdzu!

Ģ.V.Kristovskis (aizsardzības ministrs). Tātad jāsaka, ka man žurnālisti uzdeva jautājumu, kā es vērtēju to, ka tiek organizētas akcijas pret radaru izvietošanu konkrētajā Audriņu ciemā. Kā es vērtēju iespējamās akcijas, un, ja nemaldos, es nezinu, vai tur bija kaut kas teikts par organizatoriem... bet mēs varētu teikt... akcijas...

Uz to es atbildēju, ka es uzskatu, ka šīs akcijas ir vērstas pret valsts interesēm un ka tā es arī uzskatīšu, un nekas cits man šeit vairs nav piebilstams. Neko citu es neesmu teicis.

Saistībā ar to, kas tiek dažkārt interpretēts, ka mana ... nu mans viedoklis esot bijis tāds, ka es tos, kuri ir likuši 20 000 parakstus... nu, tā teikt, it kā protestam pret šī radara celtniecību, uzskatot par valsts, nu, tā teikt, pretiniekiem jeb kā varētu teikt... Es vienmēr esmu uzsvēris gluži pretēji, ka jautājums ir nevis par šiem cilvēkiem, kuri ir parakstījušies, bet jautājums ir tikai un vienīgi par šo akciju organizatoriem, un šo akciju organizatoru atbildība būtu jāizskata tāpēc, ka iedzīvotāji, protams, var būt neinformēti, un līdz ar to viņiem nav nekas pārmetams. Bet akciju organizētājiem gan būtu pietiekami jāiedziļinās jautājuma būtībā, lai viņi saprastu, par ko ir runa.

Sēdes vadītāja. Paldies! Vai pārējiem klātesošiem deputātiem ir papildjautājumi? Tad, ja pārējiem klātesošajiem deputātiem papildjautājumu nav, varam uzskatīt, ka atbilde uz jūsu jautājumu ir sniegta.

Paldies, Kristovska kungs! Priecīgus Ziemassvētkus! Ceru, ka finanšu ministram...

(Ģ.V.Kristovskis nerunā mikrofonā.)

Paldies! Līdz ar to visi jautājumi ir izskatīti. Uz redzēšanos!

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!