• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2002., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69796

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nefinanšu investīcijām

Vēl šajā numurā

30.12.2002., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām

Nākamgad dabas aizsardzības plānus paredzēts izstrādāt astoņām īpaši aizsargājamām dabas teritorijām - dabas parkam “Gaiziņkalns”, dabas liegumiem “Korneti-Peļļi” un “Dēliņkalns”, dabas parkam “Daugavas ieleja”, kā arī dabas liegumiem “Ozolkalni”, “Mazie Kangari”, “Mežmuižas avoti” un “Lielā Baltezera salas”.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Dabas departaments šogad kopumā saņēmis 25 priekšlikumus par dabas aizsardzības plānu izstrādes nepieciešamību īpaši aizsargājamām dabas teritorijām 2003.gadā.

Visi projekti tika izskatīti un sakārtoti prioritārā kārtībā atbilstoši šādiem kritērijiem — teritorijas, kurām steidzami nepieciešami apsaimniekošanas un aizsardzības pasākumi, jo ir apdraudētas dabas vērtības, kuru aizsardzībai teritorija izveidota, kā arī teritorijas, par kurām ir pietiekams informācijas apjoms, un teritorijas, kurās plāna ieviešanai ir pieejams līdzfinansējums.

Papildus tika izvērtēta teritoriju atbilstība potenciālajām Eiropas nozīmes teritorijām un vietējo iedzīvotāju izrādītā interese. Lai nodrošinātu piešķirto līdzekļu racionālu izmantošanu, tika ņemts vērā arī tas, kurām teritorijām jau tiek izstrādāti sugu un biotopu aizsardzības plāni, kā arī starptautisko dabas aizsardzības projektu aktivitātes.

Dabas aizsardzības plānu izstrādi paredz likums “Par īpaši aizsargājamām teritorijām”. Dabas aizsardzības plāns ir dokuments, kurā noteikti dažādi pasākumi īpaši aizsargājamas dabas teritorijas apsaimniekošanai.

Dabas aizsardzības plānā tiek ietverti arī teritorijas attīstības nosacījumi, kas būtu jāņem vērā, izstrādājot pašvaldību teritoriju attīstības plānus. Vienlaikus dabas aizsardzības plāns ir līdzeklis īpaši aizsargājamas dabas teritorijas dabas vērtību saglabāšanai, saskaņojot dabas aizsardzības vajadzības ar sabiedrības ekonomiskajām interesēm.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!