• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tirgotāju un uzņēmēju sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2003., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/69980

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienotu sistēmas redzējumu

Vēl šajā numurā

07.01.2003., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tirgotāju un uzņēmēju sadarbību

Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) priekšsēdētāja Henrika Danusēviča un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Raimonda Vējoņa tikšanās reizē apspriesti vairāki uzņēmējiem būtiski jautājumi.

Pirmkārt, par depozīttaru. LTA priekšsēdētājs izskaidroja ministram asociācijas nostāju šajā sarežģītajā jautājumā. Ir jārod dzērienu ražotājiem un tirgotājiem pieņemams risinājums taras, preču un pievienotās vērtības nodokļu (PVN) uzskaitē. Taru nav paredzēts aplikt ar pievienotās vērtības nodokli, bet dzērieni, kas ir iepakoti tarā, tiek aplikti ar PVN, līdz ar to uzņēmējiem rodas sarežģījumi ar PVN uzskaiti un elektroniskā kases aparāta čekiem. Konkrēti, par vienu preci čekā pārdevējam ir jāizsit divas rindas — dzēriens bez pudeles ar PVN un pudele bez dzēriena bez PVN. Turklāt mazos lauku veikalos varētu būt grūti īstenot sanitārās prasības par divu taras plūsmu — tīrās un netīrās — nodalīšanu. Vides ministrs arī piekrita uzņēmēju viedoklim, ka depozīttaras savākšana būtu jāorganizē pēc brīvprātības principiem un depozīttaras iepirkšana būtu pielīdzināma brīvprātīgajām iepakojuma apsaimniekošanas programmām. Tiks reorganizēta arī Iepakojuma apsaimniekošanas padome, lai tajā būtu plašāk pārstāvēti uzņēmēji un patērētāji, piemēram, Tirgotāju asociācija un Vides aizsardzības klubs.

Otrkārt, par iepakojuma deklarēšana, ievedot preces Latvijā. Ministrs bija vienisprātis ar LTA priekšsēdētāju, ka līdzšinējā kārtība rada nevajadzīgus birokrātiskus šķēršļus uzņēmējdarbībai un prasa lieku dokumentu kārtošanu.

Treškārt, par projektu “zaļā vieta”. Tā būtība — tirdzniecības uzņēmumi aktīvāk iesaistīsies zaļo ideju propagandā, veikalos iekārtojot speciālu vietu, kur tiktu izvietota iedzīvotājiem aktuāla informācija par vides aizsardzības jautājumiem, piemēram, aicinājumi nededzināt kūlu, nepirkt īpaši aizsargājamos augus utt.

Ceturtkārt, par Tirgotāju asociācijas un ministrijas turpmāko sadarbību. Ministrs atzinīgi novērtēja LTA līdzšinējo ieguldījumu, žurnālā “Tirgotājs” popularizējot vides aizsardzību un dabas resursu racionālu izmantošanu. Tika atbalstīts priekšlikums tuvākajā laikā parakstīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un LTA vienošanās protokolu par sadarbību. Tās galvenais mērķis — veidot videi labvēlīgu uzņēmējdarbību valstī, veicināt uzņēmēju izpratni par videi draudzīgu rīcību un atbalstīt vides aizsardzības pasākumus.

Latvijas Tirgotāju asociācijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!