• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2003. gada 7. janvāra noteikumi Nr. 12 "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 25.jūnija noteikumos Nr.225 "Valsts noslēpuma aizsardzības noteikumi"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2003., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70077

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.13

Grozījums Ministru kabineta 2002.gada 4.novembra noteikumos Nr.499 "Latvijas Republikas pierobežas režīma un pierobežas joslas režīma noteikumi"

Vēl šajā numurā

10.01.2003., Nr. 5

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 12

Pieņemts: 07.01.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.12

Rīgā 2003.gada 7.janvārī (prot. Nr.1, 79.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 25.jūnija noteikumos Nr.225 “Valsts noslēpuma aizsardzības noteikumi”

Izdoti saskaņā ar likuma “Par valsts noslēpumu”  6.panta trešo daļu, 7.panta otro, ceturto  un astoto daļu, 9.panta septīto daļu, 11.panta ceturto daļu un 15.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 1997.gada 25.jūnija noteikumos Nr.225 “Valsts noslēpuma aizsardzības noteikumi” (Latvijas Vēstnesis, 1997, 167./168.nr.; 2000, 88./89.nr.; 2002, 159.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt norādi, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, šādā redakcijā:

“Izdoti saskaņā ar likuma “Par valsts noslēpumu” 6.panta trešo daļu, 7.panta otro, ceturto un astoto daļu, 9.panta septīto daļu, 11.panta ceturto daļu un 15.panta otro daļu”.

2. Izteikt 4.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

“4.2. valsts drošības iestāde, kas veikusi personas pārbaudi, — otrās kategorijas speciālās atļaujas pieejai slepeniem valsts noslēpuma objektiem (sarkanā krāsā), trešās kategorijas speciālās atļaujas pieejai konfidenciāliem valsts noslēpuma objektiem (zilā krāsā) un ceturtās kategorijas speciālās atļaujas pieejai ierobežotas lietošanas valsts noslēpuma objektiem (zaļā krāsā).”

3. Izteikt 17.punktu šādā redakcijā:

“17. Lai pārraidītu informāciju, kas satur valsts noslēpuma objektus, izmanto valdības telekomunikācijas. Ja šādu tīklu nav, lokālie tīkli, kuros tiek veikts darbs ar valsts noslēpuma objektiem, ir savstarpēji savietojami, izmantojot publiskos telekomunikāciju tīklus. Publiskos telekomunikāciju tīklus valsts noslēpuma objektus saturošas informācijas pārraidē var izmantot, ja tiek nodrošinātas atbilstoša līmeņa informācijas sistēmu drošības prasības un ir saņemta Satversmes aizsardzības biroja akreditācija.”

4. Papildināt 19.punkta ievaddaļu aiz vārdiem “valsts noslēpuma objekti” ar vārdiem “(izņemot ierobežotas lietošanas informāciju)”.

5. Papildināt 37.punktu aiz vārda “konfidenciāli” ar vārdiem “ierobežota lietošana”.

6. Papildināt 49.punktu aiz vārdiem “zilā krāsā” ar vārdiem “ierobežotas lietošanas — zaļā krāsā”.

7. Papildināt 50.1.apakšpunktu aiz vārda “KONFIDENCIĀLI” ar vārdiem ““IEROBEŽOTA LIETOŠANA””.

8. Izteikt 53.punktu šādā redakcijā:

“53. Katras valsts noslēpuma objekta lapas augšējās malas un apakšējās malas vidū izdara atzīmi par attiecīgā objekta konkrētajā lapā ietvertās informācijas slepenības pakāpi — “SEVIŠĶI SLEPENI”, “SLEPENI”, “KONFIDENCIĀLI” vai “IEROBEŽOTA LIETOŠANA”. Ja valsts noslēpuma objekta konkrētajā lapā nav klasificētās informācijas, šīs lapas augšējās malas un apakšējās malas vidū izdara atzīmi “NAV KLASIFICĒTS”.”

9. Papildināt 55.punktu aiz vārdiem ““Konfidenciāli” — (K)” ar vārdiem ““Ierobežotas lietošanas” — (IL)”.

10. Papildināt 58.punktu aiz vārdiem “konfidenciālajai — “C”” ar vārdiem “ierobežotas lietošanas — “R””.

11. Izteikt VIII nodaļu šādā redakcijā:

VIII. No ārvalstīm, starptautiskajām organizācijām un to institūcijām sūtīto klasificēto valsts noslēpuma objektu saņemšana, nodošana, izmantošana, deklasificēšana un iznīcināšana

103. Valsts noslēpuma subjekti klasificētos valsts noslēpuma objektus no ārvalstīm, starptautiskajām organizācijām un to institūcijām saņem, nodod, izmanto, deklasificē un iznīcina saskaņā ar starptautisko līgumu noteikumiem.”

12. Izteikt 113.punktu šādā redakcijā:

“113. Institūcijas vadītājs ar rīkojumu (pavēli) var noteikt ierobežotas pieejamības informācijas statusu informācijai, kura nav iekļauta Objektu sarakstā, bet kuras pieejamība ir ierobežota saskaņā ar likumiem un citiem normatīvajiem aktiem.”

13. Izteikt 1.pielikumu šādā redakcijā:

PIE NOT.12 COPY.GIF (47223 bytes)

Ministru prezidents E.Repše

Tieslietu ministrs A.Aksenoks

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2003.gada 11.janvāri.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!