• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Labklājības ministrijas un Pensionāru federācijas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2003., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70108

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jēkabpils pilsētas domes sēdes protokola Nr.30 izraksts

Par PU BO "Jēkabpils siltumtīkli" reorganizāciju

Vēl šajā numurā

10.01.2003., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Labklājības ministrijas un Pensionāru federācijas sadarbību

Pašā 2003.gada sākumā Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) pārstāvji Aija Kušķe, Aina Verze, Edgars Lagzdiņš un šīs informācijas autors tikās ar jauno labklājības ministri Dagniju Staķi un viņas pieaicinātajiem Labklājības ministrijas (LM) darbiniekiem. Ilgāk nekā stundu garās lietišķās pārrunās tika vispusīgi apspriesta un izvērtēta LM detalizētā atbilde uz LPF jau 2002.gadā iesniegtajām trīspadsmit galvenajām prasībām. Tikšanās dalībnieki aplūkoja to izpildes secību, laiku un veicamos pasākumus.

Tikšanās dalībnieki arī atzīmēja, ka veco ļaužu veselības aprūpes un komunālo maksājumu smago, sarežģīto problēmu visoptimālākais un ātrākais risināšanas ceļš ir mazo pensiju iespējami ātrāka palielināšana vismaz līdz iztikas minimuma līmenim, protams, atbilstoši tā nemitīgajam pieaugumam. Federācijas pārstāvji atkārtoti ierosināja turpmāk pensijas kārtējo indeksāciju veikt, to būtiski sociāli diferencējot. Tas jāveic tādējādi, lai mazākajām pensijām to reālais pieaugums latos notiktu daudz straujāk nekā tām indeksācijai pakļautajām, kuras ir lielākas par iztikas minimumu.

Apspriedes trešais reālais rezultāts bija vienošanās, ka šādas labklājības ministres un LPF vadības pārstāvju tikšanās turpmāk notiks regulāri reizi mēnesī tā pirmajā piektdienā vienu stundu no pulksten deviņiem līdz desmitiem. Tajās tiks apspriesti tie priekšlikumi, kurus būs sagatavojusi LPF un LM pensiju komisija, kurā federāciju pārstāv tās priekšsēdētāja vietniece Aina Verze. Šī komisija sekmīgi darbojas jau trešo gadu, arī regulāri sanākot reizi mēnesī un sagatavojot konkrētus priekšlikumus pensionēšanas sistēmas uzlabošanai.

Jānis Porietis, Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!