• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par celulozes rūpnīcu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2003., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70161

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Lietuvas statūtu" Latgales kultūrvēstures kontekstā

Vēl šajā numurā

14.01.2003., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par celulozes rūpnīcu

Lai izvērtētu Latvijas valsts līdzdalības perspektīvas a/s “Baltic Pulp” celulozes rūpnīcas projektā un pieņemtu lēmumu par turpmāko projekta virzību, Ministru kabineta 7. janvāra sēdē nolemts izveidot jaunu darba grupu sarunām ar celulozes rūpnīcas potenciālajiem investoriem.

10. janvārī notika Ministru prezidenta biedra Aināra Šlesera, ekonomikas ministra Jura Lujāna, tieslietu ministra Aivara Aksenoka un zemkopības ministra Mārtiņa Rozes sanāksme ar celulozes rūpnīcas projekta darba grupas pārstāvjiem. Sanāksmē projekta darba grupu pārstāvēja darba grupas vadītājs Marģers Krams, Latvijas Attīstības aģentūras ģenerāldirektors Māris Ēlerts, Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Arvīds Ozols, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Einārs Cilinskis, Privatizācijas aģentūras pārstāvis Tālis Linkaitis, projekta eksperti Arnis Treimanis un Inga Kačevska. Iepriekš saplānotas darba kārtības dēļ sanāksmē nepiedalījās īpašu uzdevumu ministrs reģionālās attīstības un pašvaldību lietās Ivars Gaters.

Iepazinušies ar projektu un tā attīstības gaitu, ministri vienojās par ātras rīcības nepieciešamību, tādēļ nolemts nekavējoties uzaicināt Somijas uzņēmuma “Metsäliitto Group” vadību uz tikšanos ar Latvijas valdības pārstāvjiem augstākajā līmenī. Tikšanās varētu notikt jau šā gada 15. janvārī un Latvijas valdību tajā pārstāvēs minētie ministri. Kā ekspertus sarunās nolemts pieaicināt arī atsevišķus iepriekšējās projekta darba grupas pārstāvjus.

Galvenais valdības un Somijas uzņēmuma vadības tikšanās uzdevums būs vienoties par to, vai un ar kādiem Latvijas valsts līdzdalības nosacījumiem celulozes rūpnīcas projekts varētu tikt īstenots. Kā uzsvēra Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers: “Esmu pārliecināts, ka nonāksim līdz ātram risinājumam, jo četrus gadus ilgusī projekta virzība vienreiz beidzot jānoved līdz konkrētam rezultātam.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!