• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cukura cenu un pārstrādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2003., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70163

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

14.01.2003., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cukura cenu un pārstrādi

Piektdien, 10.janvārī, finanšu ministrs Valdis Dombrovskis tikās ar Latvijas lielāko cukura pārstrādātāju – Dārzeņu, augļu un ogu pirmapstrādātāju un apstrādātāju asociācijas, kā arī a/s Laima” un a/s “Staburadze” – pārstāvjiem.

Cukura pārstrādātāji informēja finanšu ministru par sarežģīto stāvokli savā nozarē, kas augstās Latvijas cukura cenas un importa aizlieguma dēļ (Latvijā pārdodamai pārstrādes produkcijai) ir smagā finansu situācijā. A/s “Spilva” un Dārzeņu, augļu un ogu pirmapstrādātāju un apstrādātāju asociācijas vadītāja Lolita Bemhena informēja, ka Latvijas cukura cena pērn divas reizes ir paaugstināta, to nemotivējot, un pašlaik Latvijas cukura cena gandrīz trīs reizes pārsniedz importa cukura cenu. Šī milzīgā atšķirība padara Latvijas saldumus – konfektes, konditorejas izstrādājumus, ievārījumus u.c. — konkurētnespējīgus arī Latvijas iekšējā tirgū, salīdzinot ar Lietuvas un Igaunijas produktiem.

Finanšu ministrs V.Dombrovskis ar izpratni uzklausīja uzņēmēju sniegto informāciju un norādīja, ka iespējamais ātrākais risinājums varētu būt maksimālās cenas administratīva noteikšana Latvijas cukuram. Ja tāds lēmums tiktu pieņemts, šis cenas līmenis būtu jāatrod diskusijās starp cukura ražotājiem, pārstrādātājiem un valdību.

Finanšu ministrs ar zemkopības ministru un premjeru pārrunās šo jautājumu, lai tas tuvāko nedēļu laikā, iespējams, tiktu iekļauts Ministru kabineta komitejas sēdes darba kārtībā un konceptuāli apspriests kopā ar cukura ražotājiem un cukura pārstrādātājiem.

Cukura pārstrādātāji minēja arī vēlamās kompensācijas tiešo maksājumu veidā no valsts budžeta. V.Dombrovskis norādīja, ka budžetam vienlaikus nav iespējamas abas lietas – gan nodokļu likmju samazināšana (no 2003.gada 1. janvāra no 35% līdz 33% ir samazināta sociālā nodokļa likme un no 22% līdz 19% - uzņēmumu ienākuma nodokļa likme), gan kompensāciju izmaksa uzņēmumiem.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!