• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējumu lauksaimniecībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2003., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70165

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par hokeja čempionātu

Vēl šajā numurā

14.01.2003., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējumu lauksaimniecībai

Piektdien, 10.janvārī, finanšu ministrs Valdis Dombrovskis tikās ar Latvijas Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvjiem, lai apspriestu 2003.gadā paredzamo finansējumu lauksaimniecībai.

LOSP interesēja jautājumi par 2003.gada budžetā paredzamo summu subsīdijām zemniekiem, par līdzfinansējumu SAPARD programmai, par Zemkopības ministrijas iespējamo budžetu 2003.gadam, par papildu līdzekļiem integrācijai ES lauksaimniecības jomā, kā arī par lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādes kreditēšanas programmu, nelauksaimnieciskās uzņēmējdarbības attīstības programmu un pievienotās vērtības nodokli pārtikas precēm.

Finanšu ministrs norādīja, ka pilnīgi noteikti tiks pildīta likuma prasība un subsīdijām lauksaimniekiem tiks piešķirti 3%. Arī attiecībā uz papildu līdzekļiem integrācijai ES lauksaimniecības jomā Ministru kabinets ir darījis visu iespējamo – prioritāriem integrācijas pasākumiem Zemkopības ministrijai plānots 2003.gadā piešķirt 5,5 miljonus latu. Finanšu ministrs arī norādīja, ka pietiekamā apjomā tiks nodrošināts līdzfinansējums SAPARD programmas līdzekļiem, lai Latvijas lauksaimnieki varētu maksimāli izmantot ES līdzekļus.

Lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādes kreditēšanas programmas un nelauksaimnieciskās uzņēmējdarbības attīstības programmas realizācija būs atkarīga no privatizācijas tālākās gaitas, savukārt pievienotās vērtības nodokļa likmes samazinājums pārtikas precēm nav iespējams, jo tas radītu budžetā līdz 90 miljonu latu zaudējumus.

V.Dombrovskis uzsvēra, ka sniegs LOSP konkrētāku informāciju par budžeta līdzekļiem lauksaimniecībai 2003.gadam, tiklīdz valdībā būs apstiprināti konkrētāki skaitļi. Ministrs ar lauksaimniekiem vienojās, ka līdzīgas tikšanās būs arī turpmāk.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!