• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vietu jaunajā Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2003., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70211

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāju Liepājas rajonā

Vēl šajā numurā

15.01.2003., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vietu jaunajā Eiropā

Lai pārrunātu turpmāko sadarbību, vakar, 14. janvārī, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers tikās ar ANO pastāvīgo koordinatori un ANO Attīstības programmas pastāvīgo pārstāvi Latvijā Gabriēli Kēleri un padomnieku programmu jautājumos Pēteru Meiriku.

Ministru prezidenta biedrs tika iepazīstināts ar ANO Attīstības programmas darbību Latvijā, īpaši uzsverot projektus sociālo un reģionālo atšķirību novēršanai un nodarbinātības veicināšanai Latvijā, kā arī pašvaldību un mazo un vidējo uzņēmumu atbalstam Eiropas Savienības un starptautisko institūciju līdzekļu piesaistīšanā. G.Kēlere uzsvēra, ka viens no galvenajiem ANO Attīstības programmas uzdevumiem ir nodrošināt iesākto projektu turpinājumu pēc tam, kad, Latvijai iestājoties Eiropas Savienībā, ANO Attīstības programma beigs savu darbību Latvijā, kā arī Latvijas pieredzes un ekspertīzes izmantošanu citās valstīs.

Ministru prezidenta biedrs savukārt iepazīstināja ANO pārstāvjus ar savu redzējumu par Latvijas stratēģisko vietu jaunajā Eiropā un iecerēm uzņēmējdarbības vides attīstīšanai un ārvalstu investīciju piesaistīšanai. A.Šlesers apliecināja Latvijas valdības gatavību sadarboties konkrētu projektu īstenošanā un informēja par viņa vadībā izveidojamo Tautsaimniecības vienotās stratēģijas un attīstības padomi valsts ekonomiskās attīstības jautājumu koordinēšanai valdības līmenī, kuru jau drīzumā paredzēts apstiprināt Ministru kabinetā. Pārrunāti arī plāni pārveidot Latvijas Attīstības aģentūru par investīciju piesaistīšanas un eksporta veicināšanas aģentūru, nodrošinot tai politisku atbalstu augstākajā līmenī.

Ministru prezidenta biedrs arī atzīmēja, ka, attīstot Latvijas sadarbību ar ārvalstīm, katrai valstij tiks piemērota individuāla pieeja un, nosakot konkrētos sadarbības virzienus un projektus, tiks ņemta vērā katras valsts specifika.

ANO koordinatore atzinīgi novērtēja Ministru prezidenta biedra apņēmību nodrošināt ekonomisko atašeju darbību Latvijas vēstniecībās ārvalstīs un aktivizēt Latvijas goda konsulu ekonomisko darbību, kā arī racionālāk un efektīvāk izmantot Latvijā pieejamo ārvalstu un starptautisko organizāciju pieredzi un resursus.

Ministru prezidenta biedra biroja informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!