• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kontrabandas gaļas lietu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2003., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70216

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ministrijas uzdevumu pārdali

Vēl šajā numurā

15.01.2003., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kontrabandas gaļas lietu

Vakar, 14. janvārī, Ministru kabineta (MK) sēdē finanšu ministrs Valdis Dombrovskis informēja, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir saņēmis Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurora lēmumu par rīcību ar lietiskajiem pierādījumiem – vairāk nekā astoņsimt tonnām gaļas – tā sauktajā Mangaļsalas gaļas kontrabandas lietā. Pamatojoties uz ekspertīzi, pieņemtais lēmums paredz, ka apmēram četrsimt tonnu gaļas ir jāiznīcina, bet otras četrsimt jāizbaro kažokzvēriem. Kā gaļas iznīcināšanu, tā realizāciju uzdots organizēt VID, bet Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) jānodrošina uzraudzība un kontrole.

V. Dombrovskis atzina, ka prokuratūras lēmums vieš bažas, jo tajā norādīti divi konkrēti pircēji – Latvijas Zvērkopības asociācija un centrālā kooperatīvo sabiedrību savienība “Turība”, kā arī tiek piedāvāta fiksēta gaļas cena – 8 līdz 12 santīmi par kilogramu. (Latvijā cūkgaļas ražošanas pašizmaksa nedaudz pārsniedz 60 santīmu.) Lai nepieļautu iespējamo kaitējumu, ko varētu nodarīt kontrabandas gaļas nonākšana tirgū, valdībai jāizvērtē situācija un jāpieņem adekvāts lēmums. Kā atgādināja finanšu ministrs, PVD uzskata, ka visa nelegāli ievestā gaļa ir jāiznīcina.

Ministru prezidents Einars Repše uzdeva apturēt rīkojuma izpildi līdz brīdim, kamēr valdība nebūs saņēmusi skaidru atbildi uz jautājumu, vai vispār pieļaujams, ka konfiscētā prece nonāk tirgū, un kā tas varētu ietekmēt Latvijas tautsaimniecību. Izvērtējumu E. Repše lūdza sagatavot ekonomikas ministram Jurim Lujānam. Tāpat jānoskaidro, kāda varētu būt kontrabandas gaļas realizācijas kārtība, iespējamā cena, un jāizskata citi ar realizāciju saistītie aspekti, piebilda Ministru prezidents. “Pirms lēmuma pieņemšanas šis jautājums ir jāizskata padziļināti,” atzina E. Repše. Ministru prezidents arī atzina, ka jāuzklausa ģenerālprokurora Jāņa Maizīša komentārs par šo lietu.

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze lūdza jautājumu izskatīt tad, kad valdības sēdē piedalīsies PVD direktors Vinets Veldre, piebilstot, ka patlaban tiek gatavots Zemkopības ministrijas viedoklis par prokuratūras piedāvāto variantu, kā rīkoties ar kontrabandas gaļu.

Marika Līdaka, “LV” tautsaimniecības redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!