• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 14. janvārī, Ministru kabineta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2003., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70217

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jāspēj izpildīt prasības, ko uzliek NATO

Vēl šajā numurā

15.01.2003., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 14. janvārī, Ministru kabineta sēdē

Akceptēti noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 28.decembra noteikumos Nr.455 “Noteikumi par valsts nodevu par vīzu un uzturēšanās atļauju izsniegšanu un ar to saistītajiem pakalpojumiem””.

Grozījumi izstrādāti saistībā ar Vienotās vīzu informācijas sistēmas ielūgumu datu bāzes ieviešanu no 2003. gada 1.februāra, kas nodrošinās pārvaldes nodaļās apstiprināto un atteikto ielūgumu Latvijas Republikas vīzu saņemšanai datu elektronisku nosūtīšanu pārstāvniecībām. Uzaicinātājam vairs nevajadzēs ielūgumus nosūtīt pa pastu vai izmantojot faksu. Līdz ar ielūgumu datu bāzes ieviešanu tiks paātrināta un vienkāršota vīzas saņemšanai nepieciešamo dokumentu iesniegšanas procedūra pārstāvniecībās. Lai kompensētu finanšu līdzekļus un darba patēriņu, kas saistīti ar ielūgumos iekļauto datu ievadi ielūgumu datu bāzē un to elektronisku nosūtīšanu pārstāvniecībām, ir nepieciešams mainīt valsts nodevas par ielūguma apstiprināšanu noteikšanas pamatprincipus: noteikt valsts nodevu par ielūguma pieteikuma izskatīšanu (par ielūguma pieteikumu vai vienu ielūgumu tiks uzskatīts vienas fiziskas vai juridiskas personas vienā reizē iesniegts uzaicināto personu kopums, kuras vīzas pieprasījumu iesniegs vienā pārstāvniecībā un kuru ieceļošanas un uzturēšanās nosacījumi Latvijā būs kopīgi); noteikt valsts nodevu par katru uzaicināto personu, diferencējot to attiecībā uz bērnu un organizētu personu grupu uzaicināšanu; vienādot valsts nodevas likmi par ielūgumu apstiprināšanu neatkarīgi no lēmuma pieņemšanas termiņa un pieprasītās vīzas veida.

Noteikts, ka ielūguma apstiprināšana vīzas saņemšanai par iesniegto pieteikumu ielūguma apstiprināšanai maksās 5 latus; par katru ielūguma pieteikumā iekļauto pilngadīgo personu — 2 latus; par katru ielūguma pieteikumā iekļauto bērnu līdz 16 gadu vecumam — 1 latu; par katru grupas ielūguma pieteikumā iekļauto personu, ja ieceļošanas nolūks ir tūrisms, konference vai seminārs, kultūras vai sporta pasākumi — 1 latu.

Noteikumi stājas spēkā 2003.gada 1.februārī.

 

Akceptēti noteikumi “Grozījums Ministru kabineta 2002.gada 28.maija noteikumos Nr.213 “Noteikumi par valsts pārvaldes iestāžu un prokuratūras darbinieku darba samaksu””.

Ar Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumiem Nr.580 “Noteikumi par minimālo mēneša darba algu un minimālo stundas tarifa likmi” paaugstināta minimālā mēneša darba alga no Ls 60 līdz Ls 70 ar 2003.gada 1.janvāri. Finanšu ministrija izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta 2002.gada 28.maija noteikumos Nr.213 “Noteikumi par valsts pārvaldes iestāžu un prokuratūras darbinieku darba samaksu”, kas paredz paaugstināt mēneša darba algas valsts pārvaldes iestāžu darbiniekiem, kuru amatos tās ir mazākas par Ls 80.

Saskaņā ar 2002.gada 16.decembra grozījumiem Profesiju klasifikatorā precizēti vecākā referenta un referenta amata nosaukumi atbilstoši uz — pārvaldes vecākais referents un pārvaldes referents, kā arī svītrots jaunākā referenta amata nosaukums. Tā kā 2003.gada 1.janvārī stājies spēkā Tiesu izpildītāju likums, ir svītrotas normas, kas regulē darba samaksu tiesu izpildītājiem un darbiniekiem tiesu izpildītāju kantoros.

 

Akceptēti noteikumi “Grozījums Ministru kabineta 2002.gada 28.maija noteikumos Nr.214 “Noteikumi par Valsts cilvēktiesību biroja darbinieku darba samaksu””.

Ar Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumiem Nr.580 “Noteikumi par minimālo mēneša darba algu un minimālo stundas tarifa likmi” paaugstināta minimālā mēneša darba alga no Ls 60 līdz Ls 70 ar 2003.gada 1.janvāri. Finanšu ministrija izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta 2002.gada 28.maija noteikumos Nr.214 “Noteikumi par Valsts cilvēktiesību biroja darbinieku darba samaksu”, kas paredz paaugstināt mēneša darba algas Valsts cilvēktiesību biroja darbiniekiem, kuru amatos tās ir mazākas par Ls 80.

 

Akceptēti noteikumi “Grozījums Ministru kabineta 2002.gada 28.maija noteikumos Nr.217 “Noteikumi par darba samaksas sistēmu no valsts budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem””.

Ar Ministru kabineta 2002.gada 27.decembra noteikumiem Nr.580 “Noteikumi par minimālo mēneša darba algu un minimālo stundas tarifa likmi” paaugstināta minimālā mēneša darba alga no Ls 60 līdz Ls 70 ar 2003.gada 1.janvāri. Finanšu ministrija izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta 2002.gada 28.maija noteikumos Nr.217 “Noteikumi par darba samaksas sistēmu no valsts finansējamo iestāžu darbiniekiem”, kas paredz paaugstināt mēneša darba algas no valsts budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem, kuru amatos tās ir mazākas par Ls 80.

 

Akceptēts rīkojums “Par valsts aizsargājamās lībiešu kultūrvēsturiskās teritorijas “Līv’d rānda” direkcijas nodošanu īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās padotībā”, kas paredz ar 2003.gada 1.februāri nodot īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās padotībā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārziņā esošo valsts iestādi — Valsts aizsargājamās lībiešu kultūrvēsturiskās teritorijas “Līv’d rānda” direkciju.

Īpašu uzdevumu ministram sabiedrības integrācijas lietās uzdots nodrošināt direkcijas funkciju, saistību un mantas pārņemšanu, sastādot pieņemšanas–nodošanas aktu.

 

Akceptēts rīkojums “Par D.Lūku”.

Saskaņā ar Ieslodzījuma vietu pārvaldes likuma 2.panta otro daļu, kā arī ievērojot tieslietu ministra Aivara Aksenoka ieteikumu, apstiprināta Daiļa Lūka kandidatūra Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieka amatam.

 

Akceptēti noteikumi “Veselības ministrijas nolikums”.

2003.gada 1.janvārī stājās spēkā Valsts pārvaldes iekārtas likums, kas nosaka valsts pārvaldes organizatorisko struktūru un darbības pamatprincipus. Tiešās pārvaldes iestādes darbību reglamentē Ministru kabineta apstiprināts nolikums un nosaka jautājumu loku, kas jāparedz iestādes nolikumā.

Noteikts, ka Veselības ministrija ir tiešās pārvaldes vadošā (augstākā) iestāde veselības nozarē. Ministrijas funkcijas ir: izstrādāt valsts politiku veselības nozarē, kura ietver sabiedrības veselības, veselības aprūpes, farmācijas un narkotiku legālās aprites apakšnozares; organizēt un koordinēt politikas un likumu un citu normatīvo aktu īstenošanu veselības nozarē; veikt citas normatīvajos aktos noteiktās funkcijas.

Ministrija ir augstākā iestāde veselības ministra padotībā esošām valsts pārvaldes iestādēm.

 

Akceptēti noteikumi “Labklājības ministrijas nolikums”.

2003.gada 1.janvārī stājās spēkā Valsts pārvaldes iekārtas likums, kas nosaka valsts pārvaldes organizatorisko struktūru un darbības pamatprincipus. Tiešās pārvaldes iestādes darbību reglamentē Ministru kabineta apstiprināts nolikums un nosaka jautājumu loku, kas jāparedz iestādes nolikumā.

Noteikts, ka Labklājības ministrija ir valsts pārvaldes iestāde, kas piedalās valsts politikas izstrādāšanā darba, sociālās aizsardzības un dzimumu līdztiesības jomā, kā arī organizē un koordinē šīs politikas, likumu un citu normatīvo aktu īstenošanu minētajās jomās, kā arī veic citas normatīvajos aktos noteiktās funkcijas.

 

Akceptēti “Noteikumi par pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju”, kuri apstiprina: par taksācijas periodu iesniedzamās pievienotās vērtības nodokļa deklarācijas veidlapas paraugu; par taksācijas periodu iesniedzamā pārskata par priekšnodokļa summām, kas iekļautas pievienotās vērtības nodokļa deklarācijā, veidlapas paraugu; par taksācijas gadu iesniedzamās pievienotās vērtības nodokļa deklarācijas veidlapas paraugu.

Par spēku zaudējušiem atzīti Ministru kabineta 2001.gada 30.janvāra noteikumi Nr.46 “Noteikumi par pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju” (Latvijas Vēstnesis, 2001, 19.nr.).

Noteikumi stājas spēkā ar 2003.gada 1.februāri.

 

Akceptēta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas uzdevumu pārdale. Tūrisma politikas izstrādes un īstenošanas uzdevumi nodoti Ekonomikas ministrijas pārraudzībā. Būvniecības politikas izstrādes un īstenošanas uzdevumi nodoti Ekonomikas ministrijas pārraudzībā. Vietējo pašvaldību teritoriju plānošanas politikas izstrādes un īstenošanas uzdevumus nodots Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas pārraudzībā. Mājokļa attīstības politikas izstrādes un īstenošanas uzdevums nodots Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas pārraudzībā. Īpašu uzdevumu ministram reģionālās attīstības un pašvaldību lietās, ekonomikas ministram uzdots sagatavot rīkojuma projektu par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas uzdevumu nodošanu ministrijām.

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!