• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar kopīgu domu par trīs draudzīgo valstu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.2003., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70245

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības iekšējo tirgu

Vēl šajā numurā

16.01.2003., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar kopīgu domu par trīs draudzīgo valstu sadarbību

14. un 15.janvārī Igaunijas Republikā notika kārtējā Baltijas Ministru padomes sanāksme

IGAUNIJA.JPG (37069 bytes)
Vakar, 15. janvārī, Igaunijas Republikas pilsētā Kalvi Baltijas Ministru padomes sanāksmes ietvaros tikās trīs Baltijas valstu valdību vadītāji — Lietuvas premjerministrs Alģirds Brazausks, Latvijas Ministru prezidents Einars Repše un Igaunijas premjerministrs Sīms Kallass
Foto: A.F.I./epa

14. un 15.janvārī Igaunijā kārtējās Baltijas Ministru padomes sanāksmes ietvaros Latvijas Republikas Ministru prezidents Einars Repše tikās ar Igaunijas Republikas premjerministru Sīmu Kallasu un Lietuvas Republikas premjerministru Aļģirdu Brazausku.

Padomes sēdē tika apspriesti Eiropas Savienības un NATO paplašināšanās jautājumi. Igaunijas premjerministrs S.Kallass iepazīstināja ar Igaunijas prezidentūras Baltijas Ministru padomē ziņojumu un priekšlikumiem par Baltijas Ministru padomes reformu.

Ministru prezidents E.Repše akcentēja nepieciešamību atvieglot robežu šķērsošanas procedūru starp Baltijas valstīm, lai iedzīvotāji varētu brīvāk un ātrāk šķērsot savstarpējās robežas. Valdību vadītāji pauda apņēmību arī turpmāk aktīvi risināt robežu šķērsošanas jautājumus.

Baltijas Ministru padomes sēdē notika domu apmaiņa par transporta tīklu “Via Baltica” un “Rail Baltica” attīstību. Tikšanās dalībnieki pauda atbalstu minēto projektu tālākai īstenošanai.

E.Repše iepazinās ar Lietuvas un Igaunijas pieredzi elektroenerģijas tirgus liberalizācijā.

Padomes sēdē pārrunātas vadlīnijas Lietuvas prezidentūrai Baltijas Ministru padomē 2003.gadā. Nolemts, ka valdību vadītāji Baltijas Ministru padomes sēdēs tiksies reizi gadā. Lai saskaņotu un koordinētu Baltijas Ministru padomes un Baltijas asamblejas darbu, nolemts, ka prezidentūru gada garumā abās institūcijās uzņemas viena valsts.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

BRAZAUSKS.JPG (17828 bytes)
Alģirds Brazausks
KALLASS.JPG (17650 bytes)
Sīms Kallass
REPSE.JPG (15989 bytes)
Einars Repše

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!