• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedrības integrāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.01.2003., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70305

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

17.01.2003., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabiedrības integrāciju

Vakar, 16.novembrī, tiekoties ar Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) Pārraudzības komitejas priekšsēdētāju Žozeti Dirjē, Ministru prezidents Einars Repše uzsvēra, ka viņa vadītā valdība pievērš īpašu uzmanību naturalizācijas un sabiedrības integrācijas jautājumiem, vienlaikus rūpējoties par latviešus valodas kā valsts valodas nostiprināšanu.

Sarunas laikā Ministru prezidents skaidroja valdības politiku naturalizācijas jomā, jautājumā par Vispārējās konvencijas par nacionālo mazākumtautību aizsardzību ratificēšanu, 1998.gadā pieņemtā Izglītības likuma normu atbilstību nacionālo minoritāšu vajadzībām un 2004.gadā plānoto pāreju uz apmācību latviešu valodā vidējās izglītības mācību iestādēs.

Ministru prezidents skaidroja, ka 2004.gadā plānotās pārejas uz apmācību latviešu valodā mērķis ir nepieciešamība pilnveidot izglītības sistēmu, lai dotu iespēju jauniešiem laikus apgūt latviešu valodu un sagatavoties turpmākām studijām augstskolā. Latviešu valodas apguve ir uzlūkojama kā papildu izglītības iespēja mazākumtautībām, nevis kā drauds to kultūrai un identitātei.

Ministru prezidents uzsvēra, ka valdība ir nodrošinājusi Latvijas patstāvīgajiem iedzīvotājiem iespēju naturalizēties un iegūt pilsonību, un iespējams, ka arī Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā veicinās vēlmi naturalizēties.

Ministru prezidents minēja, ka nepilsoņu aktīvā iesaistīšanās valsts ekonomiskajā dzīvē, kā arī nacionālo minoritāšu iespējas un brīvības liecina par sabiedrības integrācijas pozitīvu virzību.

Jautājumā par Vispārējās konvencijas ratifikāciju E.Repše pauda jaunās valdības gatavību izskatīt iespēju ratificēt minēto konvenciju ar atsevišķām atrunām, lai reizē nostiprinātu gan mazākumtautību tiesības, gan latviešu valodas un kultūras aizsardzību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!