• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Nacionālo bibliotēku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.01.2003., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70315

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par neparastu alternatīvo biznesu

Vēl šajā numurā

17.01.2003., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Nacionālo bibliotēku

Vakar, 16. janvārī, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers tikās ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Atbalsta fonda valdes priekšsēdētāju Viesturu Tamužu un valdes locekli Kārinu Pētersoni, lai pārrunātu LNB jaunās ēkas celtniecības jautājumus.

Kā jau iepriekš ziņots, Ministru kabineta 2002. gada 17. decembra sēdē noskaidrojās, ka jaunās Nacionālās bibliotēkas celtniecības uzsākšana joprojām ir apgrūtināta, jo zeme paredzētajā LNB celtniecības vietā nav valsts īpašumā un nav atrisināti ar tās atgūšanu saistītie jautājumi.

Ainārs Šlesers apliecināja, ka personīgi atbalsta LNB celtniecību paredzētajā vietā un uzskata, ka nekavējoties jāuzsāk darbs pie LNB projekta tehniskās izstrādes un zemes jautājumu risināšanas. “Vairāk nekā desmit gadi jau pagājuši, spriežot par jaunas Nacionālās bibliotēkas ēkas celtniecības nepieciešamību. Ilgāk vilcināties nedrīkst, ir nepieciešama ātra rīcība, un valdībai jāuzdod konkrēti uzdevumi apzināt kopējo atgūstamās zemes vērtību, sākt atbilstošu līgumu slēgšanu ar īpašniekiem un, tiklīdz būs pieejamie līdzekļi, sākt zemes atsavināšanu,” atzīmēja Ministru prezidenta biedrs.

Saskaņā ar iepriekšējās valdības lēmumu ar LNB būvniecības jautājumiem nodarbojas Valsts nekustamo īpašumu aģentūra (VNĪA), tomēr valdība nepaguva uzdot aģentūrai risināt arī zemes jautājumus. Tādēļ A.Šlesers ierosinās vienā no nākamajām Ministru kabineta sēdēm pieņemt lēmumu par to, kam uzdot zemes jautājumu risināšanu. Šobrīd Ministru prezidenta biedrs saskata divas alternatīvas – uzdot šo jautājumu risināšanu VNĪA vai arī veidot jaunu atbildīgo struktūru.

Inga Pelša, Ministru prezidenta biedra palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!