• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrijas 2002. gada 28. decembra rīkojums Nr. 957 "Par instrukcijas "Instrukcija par ielūgumu noformēšanas un apstiprināšanas kārtību" apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2003., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70345

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kases informācija

Par Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma vidēja termiņa obligāciju izlaišanu

Vēl šajā numurā

21.01.2003., Nr. 10

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Iekšlietu ministrija

Veids: rīkojums

Numurs: 957

Pieņemts: 28.12.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrijas rīkojums Nr.957

Rīgā 2002.gada 28.decembrī

Par instrukcijas “Instrukcija par ielūgumu noformēšanas un apstiprināšanas kārtību” apstiprināšanu

Saskaņā ar Ministru kabineta 1999.gada 6.aprīļa noteikumu Nr.131 “Latvijas Republikas vīzu izsniegšanas kārtība” 40.punktu:

1. Apstiprināt instrukciju “Instrukcija par ielūgumu noformēšanas un apstiprināšanas kārtību” (pielikumā).

2. Noteikt, ka instrukcija stājas spēkā ar 2003.gada 1.februāri.

3. Ar 2003. gada 1. februāri atzīt par spēku zaudējušu ar Iekšlietu ministrijas 2001.gada 27.jūlija rīkojumu Nr.510 apstiprināto instrukciju “Instrukcija par ielūgumu Latvijas Republikas privātas vīzas iegūšanai noformēšanas, apstiprināšanas, pārsūtīšanas un anulēšanas kārtību”(publicēta laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” 2001. gada 8.augustā, Nr.116).

4. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (M.Bičevskis) rīkojumu un instrukciju publicēt laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Iekšlietu ministrs M.Gulbis

 

Instrukcija par ielūgumu noformēšanas un apstiprināšanas kārtību

Izdota saskaņā ar Ministru kabineta 1999.gada 6.aprīļa noteikumu Nr.131 “Latvijas Republikas vīzu izsniegšanas kārtība” 40.punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Instrukcija nosaka ielūgumu Latvijas Republikas privātas ieceļošanas vīzas pieprasīšanai (turpmāk — ielūgumu) noformēšanas un apstiprināšanas kārtību Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (turpmāk — Pārvaldes) nodaļās.

2. Lēmumu par ielūguma apstiprināšanu pieņem Pārvaldes amatpersona (turpmāk — amatpersona), kura ar Pārvaldes priekšnieka rīkojumu pilnvarota veikt šādas funkcijas.

3. Amatpersonai ielūguma pieteikuma iesniedzējam (turpmāk — ielūdzējs) lēmums par ielūguma neapstiprināšanu vai lēmums par tā apstiprināšanas atcelšanu nav jāpamato.

4. Amatpersona ielūgumu apstiprina tāda veida vīzas saņemšanai un uz tādu termiņu, kāds nepieciešams deklarētā ieceļošanas nolūka realizēšanai. Vīzas veidu un uzturēšanās termiņu nosaka amatpersona.

5. Juridiskas personas noformēts grupas ielūgums, kurā iekļautas ne mazāk kā piecas personas, ir derīgs gan grupas, gan individuālas vīzas saņemšanai.

6. Uzaicināt ārvalstnieku vai bezvalstnieku ieceļot Latvijas Republikā var:

6.1. pilngadīga fiziska persona:

6.1.1. Latvijas pilsonis, Latvijas nepilsonis vai bezvalstnieks, kuram ir derīgs Latvijas Republikā izsniegts ceļošanas dokuments;

6.1.2. ārvalstnieks vai bezvalstnieks, kuram ir derīga pastāvīgās uzturēšanās atļauja Latvijas Republikā;

6.1.3. ārvalstnieks vai bezvalstnieks, kuram ir derīga termiņuzturēšanās atļauja Latvijas Republikā, — tikai laulātā, bērnu vai vecāku uzaicināšanai uz laiku, kas nepārsniedz termiņuzturēšanās atļaujas derīguma termiņu;

6.2. juridiska persona:

6.2.1. valsts vai pašvaldības iestāde;

6.2.2. Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktā kārtībā reģistrēta Latvijas Republikas un ārvalstu juridiskā persona.

 

II. Ielūguma noformēšana

7. Fiziska vai juridiska persona ielūguma noformēšanai Pārvaldes nodaļā var pilnvarot kādu citu fizisku vai juridisku personu:

7.1. ja pilnvarojumu ir devusi fiziska persona, tad pilnvarotā persona iesniedz notariāli apstiprinātu pilnvaru;

7.2. šīs instrukcijas 6.2.2.apakšpunktā minētā juridiskā persona pilnvarojumu fiziskai vai juridiskai personai noformēt ielūgumu iekļauj juridiskas personas iesniegumā vai noformē atsevišķu pilnvaru.

8. Ielūguma noformēšanai fiziska persona:

8.1. uzrāda personu apliecinošu dokumentu;

8.2. iesniedz (brīvā formā) instrukcijas 10.punktā minētos datus par uzaicināmajām personām, paredzamo ieceļošanas mērķi un uzturēšanās vietu Latvijas Republikā;

8.3. iesniedz maksājuma dokumentu (oriģinālu) par valsts nodevas nomaksu.

9. Ielūguma noformēšanai juridiska persona:

9.1. uzrāda juridiskas personas pilnvarotās personas personu apliecinošu dokumentu;

9.2. iesniedz iesniegumu, kurā norādīti instrukcijas 10.punktā minētie dati par uzaicināmajām personām, paredzamo ieceļošanas mērķi, motivējot nepieciešamību ieceļot un uzturēties Latvijas Republikā un uzturēšanās vietu Latvijas Republikā;

9.3. maksājuma dokumentu (oriģinālu) par valsts nodevas nomaksu.

10. Ielūdzējs par uzaicināmo personu sniedz šādas ziņas:

10.1. uzvārdu, vārdu;

10.2. pilsonību (pavalstniecību);

10.3. dzimšanas datumu;

10.4. dzimšanas vietu;

10.5. dzīvesvietas adresi.

11. Grupas ielūgumā šīs instrukcijas 10.4. un 10.5. apakšpunktā minētās ziņas ielūdzējs var nenorādīt.

12. Ja lēmuma pieņemšanai par ielūguma apstiprināšanu ir nepieciešamas papildu ziņas, amatpersonai ir tiesības pieprasīt uzrādīt papildu dokumentus, kam ir saistība ar ielūdzēju un uzaicināto personu ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā:

12.1. fiziskai personai:

12.1.1. rakstisku iesniegumu, kurā sniegti detalizēti paskaidrojumi par uzaicināmajām personām un to paredzēto uzturēšanos Latvijas Republikā;

12.1.2. uzaicināmo personu pasu kopijas;

12.1.3. apliecinājumu par vietu rezervēšanu tūristu mītnē, ja tā ir norādīta kā paredzamā uzturēšanās vieta;

12.1.4. citus dokumentus, kas apliecina uzaicināmās personas nepieciešamību ieceļot Latvijas Republikā;

12.2. juridiskai personai:

12.2.1. izziņu no Valsts ieņēmumu dienesta (ne vecāku par trim mēnešiem) par stāšanos nodokļu maksātāju uzskaitē vai par nodokļu maksāšanu;

12.2.2. licences kopiju uzņēmējdarbības veikšanai (ja tāda nepieciešama);

12.2.3. līgumu, uzņēmumu sarakstes un citu tamlīdzīgu dokumentu kopijas, kas apliecina ielūdzēja saistību ar uzaicināto personu un iestādi, uzņēmumu, ko tā pārstāv;

12.2.4. uzaicināmo personu pasu kopijas;

12.2.5. apliecinājumu par vietu rezervēšanu tūristu mītnē;

12.2.6. citus dokumentus, kas apliecina uzaicināmās personas nepieciešamību ieceļot Latvijas Republikā.

13. Uzaicināmās personas vārdu un uzvārdu norāda atbilstoši ierakstam šīs personas ceļošanas dokumentā. Ja personas vārda un uzvārda rakstība ceļošanas dokumentā ielūdzējam nav zināma, vārds un uzvārds rakstāms atbilstoši latviešu valodas pareizrakstības normām. Amatpersona var precizēt uzaicinātās personas datus, ja šādi dati amatpersonai ir zināmi.

14. Datus par ielūdzēju un uzaicināmo personu iekļauj Ielūgumu datu bāzē. Pēc visu nepieciešamo datu ievades Ielūgumu datu bāzē amatpersona izdrukā ielūguma pieteikuma veidlapu, kurā ievadīto datu pareizību ielūdzējs vai pilnvarotā persona apliecina ar savu parakstu.

15. Vienā ielūguma pieteikumā var iekļaut vairākas uzaicināmās personas, ja tām ir kopīgs ieceļošanas nolūks Latvijas Republikā.

16. Amatpersona pirms lēmuma pieņemšanas par ielūguma apstiprināšanu veic interviju ar ielūdzēju, lai noskaidrotu nepieciešamās papildu ziņas par uzaicināmajām personām, to ieceļošanas iemeslu, pieprasītās vīzas veidu, uzturēšanās termiņu vai citiem ar ieceļošanu saistītiem apstākļiem.

 

III. Ielūguma apstiprināšana

17. Amatpersona lēmumu par ielūguma apstiprināšanu pieņem divu darbdienu laikā. Ja lēmuma pieņemšanai par ielūguma apstiprināšanu nepieciešama papildu pārbaude, lēmumu pieņem desmit darbdienu laikā. Amatpersona informē ielūdzēju, ja lēmuma pieņemšanai nepieciešama papildu pārbaude.

18. Amatpersona ielūgumu neapstiprina, ja:

18.1. uzaicināmajai personai ir noteikts liegums ieceļošanai Latvijas Republikā;

18.2. uzaicināmajai personai ir apstiprināts izsaukums uzturēšanās atļaujas saņemšanai un nav beidzies tā derīguma termiņš vai ielūdzējs nav to atsaucis;

18.3. ielūdzējs atsakās vai nevar iesniegt šīs instrukcijas 8., 9. vai 12.punktā pieprasītos dokumentus, vai atsakās sniegt nepieciešamos paskaidrojumus par ārvalstnieka vai bezvalstnieka uzaicināšanas nolūku, uzaicināmo personu un tās uzturēšanos Latvijas Republikā;

18.4. pārbaudot iesniegto dokumentu un tajos uzrādīto informāciju, ir konstatējusi, ka ielūdzējs ir sniedzis nepatiesas ziņas;

18.5. saņemts kompetentas valsts iestādes negatīvs atzinums.

19. Ja ielūdzējam ir nepieciešams, amatpersona ielūdzējam izsniedz apstiprinātā ielūguma pieteikuma veidlapu, kuru izdrukā no Ielūgumu datu bāzes.

20. Ja ielūdzējs apstiprinātā ielūguma pieteikuma veidlapas izdruku nepieprasa, amatpersona ielūdzēju informē, kāds ielūguma reģistrācijas numurs apstiprinātajam ielūgumam piešķirts.

21. Ja ielūgums netiek apstiprināts, iesniegtos dokumentus ielūdzējam neizsniedz un iekasēto valsts nodevu neatmaksā.

 

IV. Ielūguma izmantošana

22. Vīzas pieteikuma iesniegšanai Latvijas Republikas diplomātiskajā un konsulārajā pārstāvniecībā ārvalstīs (turpmāk — pārstāvniecība) ir derīgs Pārvaldes apstiprināts, neizmantots ielūgums, kas noteiktā kārtībā reģistrēts Ielūgumu datu bāzē un elektroniski nosūtīts pārstāvniecībai. Ja ielūgumā iekļautas vairākas personas, tām ir tiesības iesniegt pieteikumu vīzas saņemšanai atsevišķi, izmantojot to pašu ielūgumu.

23. Ielūgums vīzas pieteikuma iesniegšanai pārstāvniecībā ir derīgs trīs mēnešus no tā apstiprināšanas datuma. Amatpersona var norādīt citu ielūguma derīguma termiņu, ja uzaicināmo personu ierašanās Latvijas Republikā paredzēta noteiktā laikā.

24. Uzaicinātā persona, iesniedzot vīzas pieteikumu pārstāvniecībā, norāda apstiprinātā ielūguma reģistrācijas numuru. Apstiprinātā ielūguma veidlapa pārstāvniecībā nav jāiesniedz.

25. Pārstāvniecības amatpersona, kuras kompetencē ietilpst vīzu pieprasījumu izskatīšana (turpmāk — Konsulārā amatpersona) var pieprasīt vīzas pieprasītājam jaunu ielūgumu, ja vīzas pieprasījumu iesniedz persona, kuras iesniegtie dati atšķiras no Ielūgumu datu bāzē reģistrētajiem personas datiem, izņemot, ja atšķirības saistītas ar personvārdu un vietvārdu transkripciju un to atveidi Ielūgumu datu bāzē un to iesniegusi persona, kurai tas paredzēts ielūgumā. Ja konstatētas atšķirības uzaicinātās personas dzimšanas datumā, konsulārā amatpersona pieprasa jaunu ielūgumu.

26. Ja pēc lēmuma par ielūguma apstiprināšanu pieņemšanas konstatēts, ka ielūdzējs sniedzis nepatiesas ziņas, atklāti jauni fakti, kuru dēļ ielūgums nav apstiprināms vai ielūdzējs atsaucis ielūgumu, Pārvaldes amatpersona atceļ lēmumu par ielūguma apstiprināšanu.

27. Ielūdzējs atsauc ielūgumu, rakstiski informējot Pārvaldes nodaļu.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieks M.Bičevskis

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!