• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kārtību, kādā identificē preces saskaņā ar Latvijas kombinēto nomenklatūru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2003., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70348

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.45

Grozījumi Valsts ieņēmumu dienesta 2000. gada 8. februāra rīkojumā Nr.97 "Par atļaujām deklarēt preces elektroniski"

Vēl šajā numurā

21.01.2003., Nr. 10

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 44

Pieņemts: 14.01.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.44

Rīgā 2003.gada 14.janvārī

Par kārtību, kādā identificē preces saskaņā ar Latvijas kombinēto nomenklatūru

1. Lai nodrošinātu muitas lietas regulējošu normatīvo aktu ievērošanu un pareizu piemērošanu, Muitas likuma 109.panta trešajā daļā ir noteikts, ka muitas kontroles metodiku nosaka Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) un saskaņā ar minētā likuma 109.panta pirmo daļu muitas iestādes ir tiesīgas veikt visu veidu kontroli, kuru tās uzskata par nepieciešamu. Atbilstoši minētā likuma 194.pantam muitas iestādes Valsts ieņēmumu dienesta noteiktajā kārtībā identificē preces saskaņā ar Latvijas kombinēto nomenklatūru. Pamatojoties uz minēto, apstiprinu kārtību, kādā identificē preces saskaņā ar Latvijas kombinēto nomenklatūru.

2. Preču identifikāciju veic par preču klasifikācijas jautājumiem atbildīgās VID reģionālo muitas pārvalžu struktūrvienību pilnvarotas amatpersonas (kā pirmā instance) vai par preču klasifikācijas jautājumiem atbildīgā VID Galvenās muitas pārvaldes Tarifu daļas Preču klasifikācijas nodaļa, pamatojoties uz fiziskas vai juridiskas personas (turpmāk – personas) rakstveida pieteikumu (1.pielikums).

3. Personas pieteikumā preces identificēšanai saskaņā ar Latvijas kombinēto nomenklatūru un Harmonizētās preču aprakstīšanas un kodēšanas sistēmas skaidrojumiem ir jāietver informācija par visiem konkrētās preču piegādes dokumentiem:

3.1. piegādes līgums;

3.2. preču pavadzīme;

3.3. rēķins;

3.4. muitas deklarācija (VAD);

3.5. preces izcelsmes sertifikāts;

3.6. preces kvalitāti apliecinoši dokumenti – kvalitātes vai analītiskais sertifikāts un drošības datu lapa jaukta sastāva ķīmiskajām precēm vai preču komplektiem;

3.7. preču katalogi, fotogrāfijas un cita preces viennozīmīgai identifikācijai nepieciešamā informācija.

4. Personas pieteikums attiecināms tikai uz konkrētās piegādes precēm.

5. Rīkojuma 2.punktā minēto pieteikumu paraksta atbildīgā amatpersona (preces importētāju pārstāvoša pilnvarota persona vai muitas iestāžu pilnvaroti ierēdņi – muitas kontrolpunktu priekšnieki, maiņu priekšnieki, citu muitas pārvalžu struktūrvienību pilnvaroti ierēdņi).

6. Rakstveida preces identifikācijas atzinumu (2.pielikums), pamatojoties uz rīkojuma 2.punktā minēto personas pieteikumu, nekavējoties izsniedz atbildīgās VID reģionālo muitas pārvalžu struktūrvienību pilnvarotas amatpersonas (kā pirmā instance) vai par preču klasifikācijas jautājumiem atbildīgā VID Galvenās muitas pārvaldes Tarifu daļas Preču klasifikācijas nodaļa, taču ievērojot pieteikumu iesniegšanas rindas kārtību un nodrošinot objektīvu pieteikumam pievienoto materiālu izvērtēšanu un kvalitatīvu atzinuma sagatavošanu.

7. Ja, identificējot preces, rodas nepieciešamība saņemt papildu informāciju, muitas iestāde ir tiesīga pieprasīt šo informāciju un preču paraugus no personas, kas ievedusi preces muitas teritorijā, vai jebkuras personas, kas uzņemas atbildību par preču pārvadāšanu pēc to ievešanas.

8. Ja preces identificēšana nav iespējama bez fizikāli ķīmisko analīžu veikšanas, tad personas pieteikums par preces identifikāciju jāiesniedz VID Galvenās muitas pārvaldes Tarifu daļas Preču klasifikācijas nodaļā, kura sniedz pieteikumu analīžu veikšanai Muitas laboratorijā. Ja Muitas laboratorijā nav iespējams veikt nepieciešamās analīzes, tad tā piesaista analīžu veikšanai citas laboratorijas, ar kurām VID Galvenajai muitas pārvaldei ir savstarpējās sadarbības līgumi vai citas darījumu attiecības. Pēc analīžu datu saņemšanas VID Galvenās muitas pārvaldes Tarifu daļas Preču klasifikācijas nodaļa izsniedz identifikācijas atzinumu pieteikuma iesniedzējam.

9. Preces identifikācijas atzinumus sagatavo un paraksta preču klasifikācijas struktūrvienību eksperti (paraksts un personīgais muitas amata nosaukuma spiedogs) un VID reģionālo muitas pārvalžu vai VID Galvenās muitas pārvaldes vadība.

10. Par muitas iestāžu pakalpojumiem jāmaksā valsts nodeva saskaņā ar 1999.gada 20.aprīļa Ministru kabineta noteikumiem Nr.146 “Noteikumi par muitas iestāžu pakalpojumu valsts nodevu”.

11. Kārtību, kādā tiek veidota vienota visu izsniegto preču identifikācijas atzinumu datu bāze, nosaka VID Galvenā muitas pārvalde.

12. Izsniegtie identifikācijas atzinumi ir saistoši visām VID reģionālo iestāžu muitām un var tikt piemēroti tikai konkrētajam preču sūtījumam.

13. Šajā rīkojumā minēto pieteikumu un atzinumu reģistrāciju veic saskaņā ar VID reģionālo muitas pārvalžu un VID Galvenās muitas pārvaldes noteikto iekšējo kārtību.

14. Preču identifikācijas atzinumu var pārsūdzēt saskaņā ar likumā “Par Valsts ieņēmumu dienestu” noteikto kārtību.

15. Rīkojums stājas spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

16. Ar šā rīkojuma spēkā stāšanos spēku zaudē Valsts ieņēmumu dienesta 2001.gada 21.decembra rīkojums Nr.1434 “Par atzinuma sniegšanu”.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora p.i. N.Jezdakova

1.pielikums

1-44 COPY.GIF (78204 bytes)

2.pielikums

2-44 COPY.GIF (65457 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!