• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ieslodzījuma vietu problēmām un risinājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2003., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70435

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par minimālo algu un tiešajiem nodokļiem

Vēl šajā numurā

22.01.2003., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ieslodzījuma vietu problēmām un risinājumiem

Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers 17. janvārī apmeklēja Iļģuciema cietumu, kur tika atklāts garīgās izglītības projekts “Mirjama”. Pēc ekumēniskā dievkalpojuma A.Šlesers piedalījās apaļā galda diskusijā par ieslodzījuma vietu problēmām un to risinājumiem.

Diskusijā piedalījās Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbinieki, Iļģuciema cietuma pārstāvji un tradicionālo konfesiju vadītāji un pārstāvji. Kā aktuālākās ieslodzījuma vietu problēmas tika akcentētas sodu bardzība, sabiedrības negatīvā attieksme pret cilvēkiem, kas atbrīvoti no ieslodzījuma vietām, un kristīgās izglītības nepieciešamība cietumos. Iļģuciema cietuma pārstāvji uzsvēra, ka pēc tam, kad cietumā sāka darboties kapelāni, vardarbība ieslodzīto starpā ievērojami samazinājusies.

Diskusijas dalībnieki atzina, ka ir nopietni jāstrādā, lai mainītu sabiedrības attieksmi pret ieslodzītajiem – lai viņi pēc atbrīvošanas varētu integrēties sabiedrībā un kļūt par pilntiesīgiem sabiedrības locekļiem.

Ministru prezidenta biedrs uzsvēra, ka valdība jau spērusi pirmos soļus minēto problēmu risināšanā, atbalstot līdzekļu piešķiršanu kapelānu dienestam un probācijas jeb ieslodzīto rehabilitācijas dienestam. A.Šlesers aicināja klātesošos iesniegt priekšlikumus ieslodzījuma vietu problēmu risināšanai un solīja ar tiem iepazīstināt valdību, lai pēc tam varētu lemt par konkrētu rīcību.

Tostarp diskusijas laikā akcentēts arī jautājums par kristīgās mācības ieviešanu skolās, un klātesošie bija vienisprātis, ka valstij ir jācīnās ne tikai ar sekām, bet jādomā arī par problēmu cēloņiem.

Una Ulme-Sila, Ministru prezidenta biedra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!