• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemkopības ministra vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2003., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70436

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Top Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija

Vēl šajā numurā

22.01.2003., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemkopības ministra vizīti

Darba vizītes laikā Berlīnē pagājušonedēļ zemkopības ministrs Mārtiņš Roze piedalījās 10. Austrumu-Rietumu agrārajā forumā, kurā notika diskusijas par Kopējās lauksaimniecības politikas globalizāciju. Vizītes ietvaros M.Roze tikās ar Krievijas Federācijas lauksaimniecības ministru Alekseju Gordejevu, VFR Brandenburgas pavalsts lauksaimniecības ministru Volfgangu Birthleru, kā arī Lietuvas lauksaimniecības ministru Jeronimu Kraujeli un Igaunijas lauksaimniecības ministru Jānusu Marandi.

Ar V.Birthleru pārrunātas dažādas lauksaimniecības aktualitātes, kā arī abu valstu divpusējie sadarbības projekti. V.Birthlers pauda gandarījumu par līdzšinējo sadarbību veterinārijā, mārketinga jomā saistībā ar kvalitatīvu un drošu pārtikas ražošanu. Brandenburgas pavalsts lauksaimniecības ministrs uzaicināja Latvijas uzņēmējus no 29.maija līdz 1.jūnijam piedalīties Brandenburgas lauksaimniecības izstādē. Sadarbība tiks turpināta arī starp Latvijas Pārtikas un veterināro dienestu, Lauku atbalsta dienestu un Brandenburgas pavalsts pārtikas un veterināro dienestu un maksājumu aģentūru. Ministri pārrunāja iespēju veicināt abu valstu lauksaimniecības produkcijas ražošanas uzņēmumu sadarbību, kā arī produkcijas realizācijas iespējas.

Sarunās ar Baltijas valstu kolēģiem M.Roze aktualizēja pašreizējos uzdevumus pirms kandidātvalstu uzņemšanas Eiropas Savienībā (ES). Ministri apmainījās viedokļiem par ES Kopenhāgenas sanāksmē pieņemtajiem lēmumiem.

Savukārt, tiekoties ar A.Gordejevu, runāts par iespējamo ministra vizīti Latvijā. “Šādas tikšanās dod iespēju redzēt Latviju salīdzinājumā ar citām valstīm, uzzināt citu valstu problēmas, kā arī to pozitīvo pieredzi,” pēc tikšanās uzsvēra M.Roze.

Zemkopības ministrs Berlīnē tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas patērētāju aizsardzības, pārtikas un lauksaimniecības ministri Renāti Kīnasti.

M.Roze pateicās R.Kīnastei par Vācijas atbalstu Eiropas Savienības Kopenhāgenas sanāksmes kompromisa lēmumu pieņemšanā. Ministre izrādīja patiesu interesi par Latvijas lauksaimniecības attīstību un bija gandarīta, pieņemot ielūgumu apmeklēt Latviju.

M.Roze tikās arī ar ministrijas parlamentāro sekretāru Gēroldu Talheimu. Sarunas gaitā apspriesta ministriju institucionālā darbība Briselē, kā arī nacionālā un reģionālā lauksaimniecības produkcijas ražošana un pārstrāde. Kopīgus lēmumus par sadarbību amatpersonas pieņems abu Vācijas politiķu vizītes laikā Latvijā.

ZM Preses un  sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!