• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrijas 2003. gada 17. janvāra instrukcija "Kārtība, kādā izpildu darbības veicamas amata darbības iecirknī, kas nesakrīt ar parādnieka dzīvesvietu vai atrašanās vietu (juridisko adresi) (sazināšanās kārtība, veicot sprieduma izpildi ārpus sava iecirkņa robežām), un kārtība, kādā veicamas darbības attiecībā uz agrāk apķīlāto mantu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.2003., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70475

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrijas instrukcija

Zvērinātu tiesu izpildītāju lietvedības instrukcija

Vēl šajā numurā

23.01.2003., Nr. 12

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tieslietu ministrija

Veids: instrukcija

Pieņemts: 17.01.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrijas instrukcija

Rīgā 2003. gada 17. janvārī

Kārtība, kādā izpildu darbības veicamas amata darbības iecirknī, kas nesakrīt ar parādnieka dzīvesvietu vai atrašanās vietu (juridisko adresi) (sazināšanās kārtība, veicot sprieduma izpildi ārpus sava iecirkņa robežām), un kārtība, kādā veicamas darbības attiecībā uz agrāk apķīlāto mantu

Izdota saskaņā ar Civilprocesa likuma 549.panta trešo daļu un 574.panta piekto daļu un Tiesu izpildītāju likuma 72.panta trešo daļu

1. Šī instrukcija nosaka kārtību, kādā tiesu izpildītājs, kas pieņēmis izpildei izpildu dokumentu, kurā parādnieka dzīvesvieta (juridiskajām personām — to atrašanās vieta), mantas atrašanās vieta vai darba vieta atrodas ārpus viņa apkalpojamā iecirkņa robežām, par veiktajām vai veicamajām izpildu darbībām sazinās ar attiecīgā iecirkņa tiesu izpildītāju, kurā atrodas parādnieka dzīvesvieta (juridiskajām personām — atrašanās vieta).

2. Paziņošana notiek, nosūtot attiecīgā iecirkņa tiesu izpildītājam rakstveida vai elektronisku paziņojumu, kurā norāda:

2.1. ziņas par personu, pret kuru tiek veikta nolēmuma piespiedu izpilde;

2.2. nolēmumu, kurš tiek pildīts;

2.3. izpildu lietas numuru;

2.4. izpildu darbības raksturu.

3. Saņemot otro un nākamos paziņojumus par veicamajām vai veiktajām darbībām, tiesu izpildītāja, kura iecirknī atrodas parādnieka dzīvesvieta (juridiskajām personām — atrašanās vieta), pienākums ir tiesu izpildītājiem, kuri nosūtījuši paziņojumus, darīt zināmu informāciju par citām veiktajām un plānotajām izpildu darbībām pret parādnieku.

4. Tiesu izpildītāja pienākums ir paziņot pirmā paziņojuma iesniedzējam par citiem zināmajiem izpildu dokumentiem, tādējādi nodrošinot, ka, sastādot aprēķinu par piedzīto summu sadalīšanu starp piedzinējiem, tiek ņemti vērā izpildei iesniegtie izpildu dokumenti.

5. Par personu un mantu izlikšanu no telpām vai ievešanu nekustamā īpašuma valdījumā paziņojums nosūtāms vienlaicīgi ar priekšlikuma izsniegšanu.

6. Par piedziņas vēršanu uz nekustamo īpašumu paziņojums nosūtāms vienlaicīgi ar paziņojumu parādniekam par piedziņas vēršanu uz konkrēto nekustamo īpašumu.

7. Par kustamās mantas apķīlāšanu paziņojums nosūtāms pēc mantas apķīlāšanas izdarīšanas trīs darba dienu laikā.

8. Par paziņojumiem un rīkojumiem publiskajiem reģistriem un kredītiestādēm paziņojumi nav sūtāmi.

9. Par izpildu dokumenta nosūtīšanu parādnieka darbavietai vai ienākumu gūšanas vietai paziņojums nav sūtāms.

10. Mantas (transportlīdzekļa vai kravas) pieņemšana var notikt ārpus apgabaltiesas robežām, ja tas nepieciešams mantas saņemšanai no robežkontroles, muitas vai policijas darbiniekiem.

11. Pēc jau iepriekš apķīlātas mantas apķīlāšanas, tiesu izpildītāja pienākums ir trīs darba dienu laikā sazināties ar tiesu izpildītāju, kurš veicis izpildu darbības agrāk, un noskaidrot apķīlātās mantas sastāvu un apķīlājuma pamatu.

12. Tiesu izpildītājs, kurš veicis mantas pārdošanu, veic iegūto naudas līdzekļu sadali, ņemot vērā tos izpildu dokumentus, kuri iesniegti izpildei uz izsoles izsludināšanas vai mantas nodošanas pārdošanai komisijā dienu.

13. Sastādot aprēķinu par piedzītās naudas summas sadalīšanu starp piedzinējiem, ņemami vērā arī tie izpildu dokumenti, pamatojoties uz kuriem veikta mantas apķīlāšana iespējamās vai celtās prasības nodrošināšanai.

14. Naudas summa, par kādu veikta apķīlāšana, deponējama tiesu izpildītāja, kas sastādījis aprēķinu, depozīta kontā līdz prasības izskatīšanai.

Tieslietu ministrs A.Aksenoks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!