• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas pilsētas budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.2003., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70498

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai garantētu savu patērētāju drošību

Vēl šajā numurā

23.01.2003., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas pilsētas budžetu

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Ivars Gaters un finanšu ministrs Valdis Dombrovskis vakar, 22. janvārī, uzdeva Rīgas domes priekšsēdētājam Gundaram Bojāram veikt pasākumus Rīgas budžeta deficīta samazināšanai un nodrošināt tā atbilstību likumdošanai.

Izanalizējot 17. decembrī pieņemto Rīgas budžetu, Finanšu ministrija konstatēja tajā virkni pretrunu budžeta likumdošanai un norādīja uz riskiem, kurus izraisa Rīgas domes uzņemtās parādsaistības.

Ministri uzskata, ka, Rīgas budžetam nonākot pretrunā ar valsts budžeta likumu, valdībai būs jārīkojas likumā “Par pašvaldībām” paredzētajā kārtībā. Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis īpaši uzsvēra, ka pārmērīgs Rīgas budžeta deficīts nedrīkst novest pie tā, ka valsts konsolidētais budžeta deficīts pārsniegtu 3 procentus no iekšzemes kopprodukta. Ministri aicina Rīgas mēru nodrošināt lielāku budžeta veidošanas un izlietošanas procesa atklātību, tai skaitā publiskojot konkrētus pašvaldību iestāžu maksājumus, kā jau tas pēc Ministru prezidenta rīkojuma ir izdarīts ar valsts iestāžu maksājumiem.

Sarunas dalībnieki vienojās tuvāko nedēļu laikā turpināt konsultācijas par to, kā nepieļaut pretrunas starp Rīgas pilsētas budžeta noteikumiem un valsts likumdošanu.

 

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!