• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts institūciju un investoru sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.2003., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70593

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Eiropas Savienība mums ir kā kompromiss starp vēlmēm un iespējām"

Vēl šajā numurā

24.01.2003., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts institūciju un investoru sadarbību

Vakar, 23. janvārī, pirmoreiz pēc jaunās valdības ievēlēšanas notika vadības darba grupas sēde uzņēmējdarbības vides uzlabošanai, kuru vadīja Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers. Sanāksmē piedalījās ekonomikas ministrs Juris Lujāns, pārstāvji no Ārvalstu investoru padomes, Tautsaimniecības padomes, Pasaules bankas un atbildīgajām ministrijām. Pēc šīs sanāksmes Ārvalstu investoru padomes pārstāvji tikās ar Ministru prezidentu Einaru Repši un Ministru prezidenta biedru Aināru Šleseru.

Vadības grupas sēdē klātesošie iepazinās ar uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānu un secināja, ka pašreizējā informācijas apmaiņa ministriju, uzņēmēju un Latvijas Attīstības aģentūras starpā nav pietiekami sekmīga. Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers izteica neizpratni par ministriju gauso darbu uzņēmējdarbības problēmu risināšanā. “Ja darba plānā ir noteikti pasākumi un termiņi attiecīgu problēmu risināšanai, bet ministrijas šos termiņus neievēro, ir jāprasa no tām atbildība. Nedrīkst turpināties prakse, ka uzņēmēji izstrādā priekšlikumus, bet tie pazūd ierēdņu kabinetos un problēmas paliek neatrisinātas.”

Viens no radušās situācijas risinājumiem, pēc A. Šlesera domām, varētu būt Tautsaimniecības vienotās stratēģijas un attīstības padomes izveide, kuras nolikums varētu tikt pieņemts tuvākajā laikā. Minētajā padomē darbosies tikai ministri, un, pateicoties tam, lēmumu pieņemšanas kārtība kļūs ātrāka un efektīvāka. Ministru prezidenta biedrs liek lielas cerības arī uz gaidāmo Latvijas Attīstības aģentūras reorganizāciju, pēc kuras aģentūra varētu kļūt par galveno vidutāju starp uzņēmējiem un valsti.

Ainārs Šlesers aicināja aktīvākiem būt arī pašiem uzņēmējiem, īpaši Tautsaimniecības padomei, uzsverot, ka gadījumā, ja uzņēmēju problēmas netiek risinātas, tiem ir aktīvāk jācīnās un jānodarbojas ar lobismu.

Pēc vadības darba grupas sanāksmes un tikšanās ar Ministru prezidentu un Ministru prezidenta biedru Ārvalstu investoru padome pauda gandarījumu par jaunās valdības ieinteresētību un gatavību atvērtam dialogam ar investoriem. Padomes pārstāvji izteica atbalstu Ministru prezidenta biedra iniciatīvām, paužot cerību, ka turpmāk vadības darba grupas sanāksmes uzņēmējdarbības vides uzlabošanai nebūs formāls pasākums, bet diskusija, kurā ne tikai tiks apzinātas problēmas, bet arī meklētas to risinājuma iespējas.

Vadības darba grupas sanāksmes dalībnieki vienojās, ka, ņemot vērā uzņēmēju ne pārāk veiksmīgo sadarbību ar pašvaldībām, minēto darba grupu varētu paplašināt, iekļaujot tajā arī lielāko pašvaldību pārstāvjus. Klātesošie iepazinās arī ar ieteikumiem, kas izriet no Pasaules bankas pētījuma par administratīvo procedūru ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi. Nolemts līdz nākamajai sēdei šos ieteikumus precizēt un nozīmēt atbildīgās ministrijas. Divu nedēļu laikā ministrijām jāsagatavo pārskats par paveikto uzņēmējdarbības vides uzlabošanas plāna īstenošanā. Pēc Aināra Šlesera ierosinājuma, 5.februārī tiks sasaukta ārkārtas vadības grupas sēde. Tajā lems arī par pasākumiem, kas jāveic, lai sagatavotos Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes gadskārtējai tikšanās reizei šā gada 6.un 7. martā.

Una Ulme-Sila, Ministru prezidenta biedra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!