• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropu no A līdz Z krieviski. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.2003., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70599

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES lauciniekiem

Vēl šajā numurā

24.01.2003., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropu no A līdz Z krieviski

Ar Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā atbalstu krievu valodā publicēta grāmata “Eiropa no A līdz Z”. Tā ir viena no populārākajām enciklopēdijas tipa grāmatām Eiropā, autori Verners Veidenfelds un Volfgangs Vesels.

“Eiropa no A līdz Z” ir unikāla grāmata, kas informācijas apjoma ziņā dod iespēju ikvienam interesentam krievu valodā uzzināt atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar Eiropas Savienību (ES).

Šī ir visaptveroša Eiropas integrācijas rokasgrāmata. Grāmatai ir 540 lappuses un 63 nodaļas, kurās aprakstīta Eiropas integrācijas vēsture, ES izveidošanās un attīstība, ES institūciju uzbūve un darbība, dažādie ES līgumi un nozaru politikas. Tajā atrodama informācija ne tikai par ES un tās institūcijām, bet iespējams gūt vispārīgu ieskatu arī par citām Eiropas reģiona starptautiskajām organizācijām, piemēram, Eiropas Padomi un Eiropas Drošības un sadarbības organizāciju. Vēl grāmatā atrodama Eiropas integrācijas galveno terminu skaidrojošā vārdnīca un nozīmīgākie datumi Eiropas integrācijas vēsturē hronoloģiskā secībā. Rokasgrāmata domāta lasītājiem, kuri mērķtiecīgi meklē ātri iegūstamu, visaptverošu un precīzu informāciju par Eiropas apvienošanās galvenajiem jēdzieniem un apstākļiem. Grāmatas izdevēji pauž pārliecību, ka grāmatu varēs izmantot gan speciālisti ES lietās, gan ikviens interesents.

Grāmata tulkota gandrīz visās ES dalībvalstu un kandidātvalstu valodās. 2000.gada nogalē iznāca grāmatas tulkojums latviešu valodā.

Grāmatu iespējams bez maksas saņemt Eiropas Savienības Informācijas centrā.

PHARE projekta “Eiropas Komisijas Paplašināšanās komunikācijas stratēģijas ieviešanas Latvijā” ietvaros tiek izdotas vairākas publikācijas, kas informē sabiedrību par Eiropas Savienību. Sabiedrības informēšanas stratēģijas īstenošana tika sākta 1998.gadā visās ES kandidātvalstīs ar mērķi iepazīstināt kandidātvalstu sabiedrības ar ES politikām un programmām, kā arī veicināt zināšanas par iestāšanās procesu.

EK delegācijas Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!