• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saprašanās memorands starp Eiropas Kopienu un Latvijas Republiku par Latvijas Republikas dalību Eiropas Kopienas enerģijas efektivitātes veicināšanas programmā (SAVE) (1998. līdz 2002.). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.2003., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70602

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

СОГЛАШЕНИЕ между Правительством Латвийской Республики и Правительством Республики Беларусь об упрощенном порядке выдачи виз приграничному населению

Vēl šajā numurā

24.01.2003., Nr. 13

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 09.12.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Saprašanās memorands starp Eiropas Kopienu un Latvijas Republiku par Latvijas Republikas dalību Eiropas Kopienas enerģijas efektivitātes veicināšanas programmā (SAVE) (1998. līdz 2002.)

EIROPAS KOPIENU KOMISIJA, turpmāk tekstā “Komisija”, Eiropas Kopienas vārdā, no vienas puses, un

LATVIJAS REPUBLIKAS VALDĪBA, Latvijas Republikas, turpmāk tekstā “Latvija”, vārdā no otras puses,

ievērojot to, ka

1. ES–Latvijas Asociācijas Padomes 2002. gada 12. februāra lēmums No 1/2002 nosaka vispārīgos principus Latvijas dalībai Kopienas programmās, ļaujot Komisijai un kompetentām institūcijām Latvijā noteikt konkrētus nosacījumus un noteikumus, arī finansiālo ieguldījumu, attiecībā uz šādu līdzdalību katrā konkrētā programmā,

2. Daudzgadīgā enerģijas efektivitātes veicināšanas programma (SAVE) (1998 līdz 2002) tika nodibināta ar Eiropas Parlamenta un Padomes 2000. gada 28. februāra lēmumu No 647/2000/EC1.

IR VIENOJUŠĀS PAR TURPMĀK IZKLĀSTĪTO.

1. pants

Programma

Latvija piedalās daudzgadīgā enerģijas efektivitātes veicināšanas programmā (SAVE) (1998 līdz 2002), (turpmāk saukta “programma”), saskaņā ar nosacījumiem, kas formulēti ES–Latvijas Asociācijas Padomes 2002. gada 12. februāra lēmumā No 1/2002, kas nosaka vispārīgos principus Latvijas dalībai Kopienas programmās un saskaņā ar noteikumiem un nosacījumiem, kas paredzēti šī Saprašanās Memoranda I un II pielikumā.

2. pants

Šis Saprašanās Memorands ir piemērojams Programmas termiņā, sākot ar 2001. gada 1. janvāri. Gadījumā, ja Eiropas Kopiena nolemj pagarināt programmu, neveicot būtiskas izmaiņas Programmā, šis Memorands arī tiks atbilstoši un automātiski pagarināts, ja neviena no pusēm neiebildīs pret to.

I un II pielikums ir neatņemama šī Saprašanās Memoranda sastāvdaļa.

Šajā Saprašanās Memorandā var izdarīt grozījumus vienīgi rakstiskā formā ar abu pušu piekrišanu.

Šis Saprašanās Memorands stājas spēkā ar 2001. gada 1. janvāri.

1 OJ L 79, 30.3.2000, p. 6)

[Vieta]

[Vieta]

[Datums]

[Datums]

Latvijas Republikas valdības

Komisijas vārdā,

vārdā

Eiropas Kopienas vārdā

Juris Lujāns,

Loyola De Palacio,

Ekonomikas ministrs

Viceprezidente, Transporta

un Enerģētikas Komisijas locekle

 

I pielikums

Nosacījumi un noteikumi līdzdalībai Programmā

1. Latvija piedalās Kopienas enerģijas efektivitātes veicināšanas programmas (SAVE) aktivitātēs saskaņā ar mērķiem, kritērijiem, kārtību un beigu termiņiem, kā noteikts Eiropas Parlamenta un Padomes 2000. gada 28. februāra lēmumā No 647/2000/EC.

2. Nosacījumi un noteikumi, kādi piemērojami Latvijas pilntiesīgo iestāžu, organizāciju un indivīdu pieteikumu iesniegšanā, novērtēšanā un izvēlē, ir vienlīdzīgi ar tiem, kādi piemērojami Eiropas Savienības dalībvalstu pilntiesīgajām iestādēm, organizācijām un indivīdiem.

3. Lai piedalītos Programmā, Latvijai katru gadu ir jāveic finansiāls ieguldījums Eiropas Savienības Vispārīgajā Budžetā saskaņā ar modalitātēm, kas paredzētas II pielikumā.

4. Latvijas finansiālais ieguldījums neatkarīgi no tās dalības Programmā un Programmas īstenošanas ir jāpievieno summai, kuru katru gadu rezervē Eiropas Savienības Vispārīgajā Budžetā saistību asignēšanai, lai pildītu finansiālos pienākumus, kas izriet no dažāda veida paņēmieniem Programmas izpildē, vadīšanā un darbībā. Daļu no šī ieguldījuma var segt, izmantojot atbilstošu Kopienas ārējās palīdzības instrumentu, ja Latvija to pieprasa.

5. Jālieto viena no Kopienas oficiālajām valodām, lai risinātu jautājumus saistībā ar pieprasījumiem, līgumiem un ziņojumiem, kā arī citiem Programmas administratīvajiem aspektiem.

6. Nemazinot Eiropas Savienības Komisijas un Auditoru Tiesas atbildību saistībā ar Programmas vadību un novērtēšanu, Latvijas dalība Programmā ir nepārtraukti jāizvērtē pēc partnerības principiem, iesaistot gan Komisiju, gan Latviju. Latvijai ir jāiesniedz Komisijā atbilstoši ziņojumi un jāpiedalās citās konkrētās aktivitātēs, ko šīs Programmas ietvaros ir paredzējusi Kopiena.

 

II pielikums

Noteikumi par Latvijas finansiālo ieguldījumu daudzgadīgajā enerģijas efektivitātes veicināšanas programmā (SAVE)

1. Finansiālais ieguldījums, kas jāveic Latvijai Eiropas Savienības Vispārīgajā Budžetā, lai piedalītos programmā ir sekojošs:

— EUR 35 792 par 2001. gadu

— EUR 35 792 par 2002. gadu

2. Latvijas ieguldījumam ir jāsedz izmaksas par kopēju interešu projektu sagatavošanu, iespējamību, veikšanu, attīstību un izpildi, kā arī lai izstrādātu un veiktu horizontālus pasākumus, kas paredzēti programmā.

3. Latvijas pārstāvju un ekspertu ceļošanas un uzturēšanās izdevumi, kas nepieciešami, lai piedalītos kā novērotājiem komitejas darbā kā paredzēts Eiropas Parlamenta un Padomes 2000. gada 28. februāra lēmuma No 647/2000/EC 6. pantā vai citās sanāksmēs, kas saistītas ar Programmas ieviešanu, ir jāapmaksā Komisijai saskaņā ar tādiem pašiem principiem un kārtību, kāda ir patreiz spēkā attiecībā uz Eiropas Savienības dalībvalstīm.

4. Finansiālie noteikumi, kādi attiecas uz Eiropas Savienības Vispārīgo Budžetu, attiecas arī uz Latvijas ieguldījuma veikšanu.

5. Līdz ar šī Saprašanās Memoranda stāšanos spēkā un katra sekojošā budžeta gada sākumā, Komisijai ir jānosūta Latvijai naudas līdzekļu pieprasījums, kas atbilst tās ieguldījumam izdevumos, kā paredzēts šajā Saprašanās Memorandā.

6. Šis maksājums ir jāveic Eiro uz Komisijas norādīto Eiro bankas rēķinu.

7. Latvija apmaksā ikgadējos izdevumus saskaņā ar naudas līdzekļu pieprasījumu ne vēlāk kā trīs mēnešus pēc pieprasījuma datuma. Ieguldījuma apmaksas kavēšanās gadījumā Latvijai jāapmaksā kavējuma procenti par nesamaksāto summu sākot no paredzētā datuma. Procentu likme ir tāda, kādu to pielieto Eiropas Centrālā Banka savās galvenajās Eiro refinansēšanas darbībās izpildes datumā, kas palielināta par 1.5 procentu punktiem.

Latvijas ieguldījuma apmaksas kavējuma gadījumā, Komisija var arī pārtraukt maksājumus Latvijas saņēmējorganizācijām. Gadījumā, ja maksājuma kavējums ir tāds, kas var nopietni negatīvi ietekmēt Programmas ieviešanu un vadīšanu, Komisija var apturēt Latvijas piedalīšanos Programmā uz attiecīgo gadu.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!