• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas karavīru misiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.2003., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70604

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Laiks noliks visu savās vietās"

Vēl šajā numurā

24.01.2003., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas karavīru misiju

Latvijas vienība, kas līdz šim veica miera nodrošināšanas misiju Bosnijā un Hercegovinā Dānijas kontingenta sastāvā, šā gada 12. janvārī pārdislocēta uz Kosovu. Pēc iepazīšanās ar jauno atbildības rajonu — Mitrovices apkaimi — 20. janvārī BALTSQN-6 vienības karavīri uzsāka miera nodrošināšanas misiju Kosovā.

Šā gada 1. janvārī tika izformēta Ziemeļvalstu un Polijas kaujas grupa (Nordic Polish Battle Group). Tajā — Dānijas bataljona sastāvā —miera nodrošināšanas misiju pildīja aptuveni 100 BALTSQN-6 (Baltic Squadron) vienības, Sauszemes spēku 1.kājnieku bataljona kājnieku rotas profesionālā dienesta karavīri no Latvijas. Bosnijā un Hercegovinā, Ziemeļvalstu un Polijas kaujas grupas atbildības zonā, jau ilgāku laiku ir nodrošināts miers, veiksmīgi realizēts miera nodrošināšanas misijas galvenais uzdevums. Tādēļ pieņemts lēmums par NATO miera nodrošināšanas spēku skaita samazināšanu šajā reģionā.

BALTSQN-6 vienība misijā atrodas kopš 2002. gada augusta. Plānots, ka Latvijā vienība atgriezīsies februāra beigās, kad to nomainīs Igaunijas karavīri.

Miera nodrošināšanas misijas bijušās Dienvidslāvijas teritorijā Latvijas karavīri ir veikuši kopš 1996. gada gan zviedru, dāņu, gan Ziemeļvalstu un Polijas kaujas grupas sastāvā.

NBS Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!