• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2003. gada 20. janvāra noteikumi Nr. 29 "Kārtība, kādā no Latvijas Republikas izraidāma persona, attiecībā uz kuru pieņemts lēmums par atteikumu piešķirt bēgļa, kā arī alternatīvo statusu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2003., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70643

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.29

Par I.Labucku

Vēl šajā numurā

28.01.2003., Nr. 14

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 29

Pieņemts: 20.01.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.29

Rīgā 2003.gada 20.janvārī (prot. Nr.4 30.§)

Kārtība, kādā no Latvijas Republikas izraidāma persona, attiecībā uz kuru pieņemts lēmums par atteikumu piešķirt bēgļa, kā arī alternatīvo statusu

Izdoti saskaņā ar Patvēruma likuma 22.panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā no Latvijas Republikas izraidāma persona, kuras pieteikums par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu izskatīts robežkontroles punktā (personai no ārvalsts ierodoties Latvijas Republikā) vai kuras pieteikums izskatīts saīsinātajā kārtībā (personai atrodoties Latvijas Republikā), ja attiecībā uz minēto personu pieņemts lēmums par atteikumu piešķirt bēgļa, kā arī alternatīvo statusu (turpmāk — persona).

2. Lēmumu par personas izraidīšanu no Latvijas Republikas pieņem Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (turpmāk — pārvalde) vienas darbdienas laikā šādos gadījumos:

2.1. ja beidzies pārvaldes Bēgļu lietu departamenta lēmuma par atteikumu piešķirt personai bēgļa vai alternatīvo statusu pārsūdzēšanas termiņš, bet persona vai tās pilnvarota persona šo lēmumu nav pārsūdzējusi Bēgļu lietu apelācijas padomē un personai nav cita likumīga pamata uzturēties Latvijas Republikā;

2.2. pēc Bēgļu lietu apelācijas padomes galīgā lēmuma saņemšanas par atteikumu piešķirt personai bēgļa vai alternatīvo statusu, ja personai nav cita likumīga pamata uzturēties Latvijas Republikā.

3. Personai Latvijas Republika jāatstāj piecu dienu laikā pēc šo noteikumu 2.punktā minētā lēmuma saņemšanas.

4. Pārvalde sadarbībā ar Valsts robežsardzi kontrolē, vai persona ir atstājusi Latvijas Republiku.

5. Lēmumu par personas piespiedu izraidīšanu no Latvijas Republikas pārvalde pieņem vienas darbdienas laikā, ja:

5.1. šo noteikumu 3.punktā noteiktajā termiņā persona nav atstājusi Latvijas Republiku;

5.2. personai nav derīga ceļošanas dokumenta.

6. Lēmumu par personas izraidīšanu no Latvijas Republikas vai lēmumu par personas piespiedu izraidīšanu no Latvijas Republikas persona piecu dienu laikā var pārsūdzēt tiesā (atbilstoši pārvaldes atrašanās vietai). Pieteikuma iesniegšana, lai minēto lēmumu pārsūdzētu tiesā, nedod personai tiesības uzturēties Latvijas Republikā.

7. Persona, attiecībā uz kuru pieņemts lēmums par personas piespiedu izraidīšanu no Latvijas Republikas, izmitināma Robežsardzes struktūrvienībā šim nolūkam paredzētās telpās.

8. Ja personai nav ceļošanas dokumenta, pārvalde nosūta Ārlietu ministrijas Konsulārajam departamentam (turpmāk — Konsulārais departaments) lūgumu vērsties attiecīgās valsts diplomātiskajā vai konsulārajā pārstāvniecībā, lai minētā persona varētu saņemt ceļošanas (atgriešanās) dokumentu.

9. Šo noteikumu 8.punktā minētajam lūgumam pārvalde pievieno:

9.1. personas iesniegumu attiecīgās valsts diplomātiskajai vai konsulārajai pārstāvniecībai. Iesniegumā persona pamato nepieciešamību saņemt ceļošanas (atgriešanās) dokumentu;

9.2. aizpildītu attiecīgās valsts noteikta parauga anketu ceļošanas (atgriešanās) dokumenta saņemšanai;

9.3. aizpildītu personas aptaujas anketu;

9.4. personas daktiloskopisko karti;

9.5. pierādījumus, ka persona ir ieceļojusi no attiecīgās valsts;

9.6. četras matētas fotogrāfijas (3,5 x 4,5 cm).

10. Ja persona atsakās rakstīt šo noteikumu 9.1.apakšpunktā minēto iesniegumu, persona pārvaldei sniedz paskaidrojumu par atteikšanās iemesliem. Personas paskaidrojumu pievieno šo noteikumu 8.punktā minētajam lūgumam.

11. Konsulārais departaments pēc attiecīgās valsts diplomātiskās vai konsulārās pārstāvniecības izsniegtā personas ceļošanas (atgriešanās) dokumenta saņemšanas šo dokumentu nosūta Valsts robežsardzei un informē par to pārvaldi.

12. Valsts robežsardze nodrošina šo noteikumu 5.punktā minētā lēmuma izpildi — personas piespiedu izraidīšanu no Latvijas Republikas.

Ministru prezidents E.Repše

Iekšlietu ministrs M.Gulbis

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2003.gada 29.janvāri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!