• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Mums jāveido pasaule visiem kopā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2003., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70723

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ASV atbalstu Latvijas ekonomikai

Vēl šajā numurā

29.01.2003., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Mums jāveido pasaule visiem kopā”

Par Valsts prezidentes dalību pasaules ekonomikas forumā Davosā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pirmdien, 27.janvārī, Davosā pasniedza balvu Davosas Pasaules ekonomikas foruma prezidentam Klausam Švābam par to, ko viņš ir panācis, lai veicinātu situācijas uzlabošanos pasaulē un sekmētu tās nemitīgu attīstību.Prezidente minēja, ka K.Švābs ir pratis ieviest cilvēcību tajās nozarēs un jautājumos, kas parasti cilvēku prātos tiek saistīti tikai ar naudu un varu. “Pasaules ekonomikas forums, pateicoties Švābam, ir kļuvis par vietu aktīvām diskusijām par mūsu planētas kopīgo nākotni.”

Prezidente tika lūgta arī uzrunāt ap simtu jauno pasaules līderu no politikas, ekonomikas, mediju, akadēmiskās vides un citām nozarēm, kurus forums izvirza par nākotnes veidotājiem dažādos pasaules reģionos. To skaitā bija arī Igaunijas ārlietu ministre Kristina Ojulande. “Mums jāveido pasaule visiem kopā, un, lai to panāktu, mums vispirms jāizveido savstarpēji sapratnes, līdzjūtības un iejūtības tilti, un visvieglāk to izdarīt, ja tiekamies, ja runājam tieši viens ar otru. Ir grūti ienīst kādu, ar kuru kopā esi smējies, sapraties un strādājis.”

Prezidente pauda cerību, ka tieši savstarpējās sapratnes un uzticības veidošana būs tie faktori, kas šādas tikšanas padarīs arvien ievērotākas, arvien demokrātiskākas, iesaistot arvien vairāk nevalstisko organizāciju pārstāvju, un ka ētikas jautājumi politikā, biznesā un citās jomās kļūs par arvien svarīgāku foruma diskusiju objektu, kas savukārt pozitīvi ietekmēs situāciju pasaulē.

“Es redzu lielisku sapņu un centienu kopumu šajos jaunajos pasaules līderos. K.Švābs ir aicinājis šeit kopā lieliskus profesionāļus, kuru rokās ir pasaules nākotne. Rūpējieties par pasauli, tai vajadzīga jūsu palīdzība!” noslēgumā aicināja prezidente.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!