• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV atbalstu Latvijas ekonomikai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2003., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70726

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas atbalstu Latvijas ekonomikai

Vēl šajā numurā

29.01.2003., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV atbalstu Latvijas ekonomikai

Turpinot savas vizītes laikā ASV pagājušā gada decembrī aizsākto sarunu par iespējamo sadarbību, izstrādājot un īstenojot stratēģiju Amerikas investīciju piesaistīšanai Latvijā, pirmdien, 27. janvārī, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers aicināja ekonomikas ministru Juri Lujānu, finanšu ministru Valdi Dombrovski, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Ivaru Gateru, vides ministru Raimondu Vējoni un zemkopības ministru Mārtiņu Rozi uz tikšanos ar ASV NATO komitejas pārstāvi Salliju Peinteru, ASV konsultāciju kompānijas “Development and Finance International” prezidenti Daienu Vilkensu un organizācijas “Global Fairness Initiative” dibinātāju Kārenu Tramontano.

Sarunas gaitā ASV pārstāves informēja valdības locekļus par savu pieredzi un iestrādnēm ārvalstu investīciju un Eiropas Savienības strukturālo fondu līdzekļu piesaistīšanā citās valstīs, tai skaitā topošajās un esošajās ES dalībvalstīs, kā arī tika pārrunātas Latvijas iespējas izveidoties par biznesa centru jaunajā Eiropā, ņemot vērā pagājušā gada nogalē saņemto uzaicinājumu Latvijai iestāties NATO un ES.

Sarunas gaitā abpusēji tika uzsvērts, ka Latvijai svarīgi ne tikai izvēlēties prioritārās nozares un izstrādāt konkrētus biznesa projektus, kas veicinātu Latvijas ekonomisko izaugsmi, bet nozīmīga loma jāpiešķir arī valdības pārstāvju un uzņēmēju personiskajiem kontaktiem. Šādu kontaktu veidošana un apzināšana būtu viens no pirmajiem uzdevumiem, izstrādājot ilgtermiņa sadarbības stratēģiju.

Tikšanās dalībnieki vienojās par nepieciešamību turpināt sadarbību, izstrādājot konkrētu sadarbības modeli Latvijas un ASV biznesa sakaru veicināšanai, ņemot vērā citu valstu pieredzi un tādas Latvijas konkurētspējas priekšrocības kā izglītots un kvalificēts darbaspēks, labvēlīga nodokļu politika, samērā zemas ražošanas izmaksas, izdevīgais ģeopolitiskais stāvoklis, kas ļauj Latvijai būt par starpnieku attiecībās ar Krieviju.

Lai veicinātu turpmāko Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu ekonomisko un politisko sadarbību, ASV pārstāves Rīgā uzturas no šā gada 24. līdz 29. janvārim. Vakar arī Ministru prezidents Einars Repše tikās ar ASV NATO komitejas valdes locekli Salliju Peinteru un pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar biznesa vides uzlabošanu un ārvalstu investīciju piesaisti Latvijā, kā arī ar Latvijas administratīvās kapacitātes pilnveidošanu Eiropas Savienības finansējuma efektīvai un mērķtiecīgai izmantošanai.

Inga Pelša,  Ministru prezidenta biedra palīdze

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!