• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai dalītos parlamentārā darba pieredzē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2003., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70727

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 28. janvārī, Ministru kabineta sēdē

Vēl šajā numurā

29.01.2003., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai dalītos parlamentārā darba pieredzē

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre un deputāts Andrejs Klementjevs 22.–26.janvārī piedalījās starptautiskā parlamentārā konferencē Deli

UDRE.JPG (21057 bytes)
Latvijas pārstāvji oficiālās vizītes laikā Indijā: Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre
(centrā), Saeimas priekšsēdētājas padomniece ārpolitikas jautājumos Līga Bergmane un Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs

No 22. līdz 26.janvārim Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre (ZZS) un Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs (PCTVL) uzturas oficiālā vizītē Indijas galvaspilsētā Deli, kur piedalās starptautiskā parlamentārā konferencē, kas veltīta Indijas parlamenta zelta jeb 50 gadu jubilejai. Konferencē pēc Indijas parlamenta priekšsēdētāja Manohara Joši uzaicinājuma piedalās vairāk nekā 90 valstu parlamentu delegācijas.

Starptautiskā parlamentārā konference svinīgi tika atklāta 22.janvārī, piedaloties Indijas prezidentam Abdulam Kalamam, premjeram Atalam Bihari Vadzpajam, Tautas palātas un Štatu padomes priekšsēdētājiem. Pirmajā konferences dienā notika arī debates, kurās galvenā uzmanība veltīta cīņai pret terorismu.

Saeimas priekšsēdētājai I.Ūdrei bija arī divpusējas tikšanās ar Portugāles parlamenta priekšsēdētāju Joao Amaralu un viņa vietnieku, bijušo ārlietu ministru Džaimi Gamu, Norvēģijas Stortinga prezidentu Jorgenu Kosmo, Īrijas Senāta spīkeru Roriju Kiliju, Beļģijas Senāta spīkeru Armandu de Dekeru, kā arī ar Šveices, Zviedrijas un Somijas delegāciju vadītājiem. Tikšanos laikā tika pārrunātas parlamentu sadarbības paplašināšanas iespējas, kā arī starptautiskās aktualitātes.

23.janvārī, konferences otrajā dienā, galvenā uzmanība pievērsta jautājumiem, kas saistīti ar parlamentu darbības efektivitātes paaugstināšanu. Sesijā “Parlamentārā prakse un process: vajadzība pēc reformām, kas nodrošinātu lielāku izpildvaras atbildību” ar ievaduzrunu uzstājās Austrālijas, Japānas, Dānijas, Meksikas, Ganas, Nīderlandes un citu valstu delegāciju vadītāji. Saeimas priekšsēdētāja savā uzrunā raksturoja Latvijas sasniegumus ceļā uz Eiropas Savienību un NATO, īpaši akcentējot parlamenta lomu reformu procesā. Viņa arī pievērsās diviem svarīgākajiem parlamenta pamatuzdevumiem – kvalitatīvam un demokrātiskam likumdošanas procesam un nepārtrauktas kontroles pār izpildvaru nodrošināšanai.

I.Ūdre tikās arī ar Indijas premjeru A.B.Vadzpaju un pārrunāja abu valstu sadarbības padziļināšanas iespējas.

24.janvārī konferencē turpinājās diskusijas par tēmām “Parlaments kā sociālo pārmaiņu veicinātājs” un “Parlamenta loma globalizācijas un liberalizācijas laikmetā”. Saeimas priekšsēdētāja tikās ar Indijas parlamenta priekšsēdētāju M.Joši. Indija ir lielākā un ietekmīgākā Dienvidāzijas reģiona valsts, tāpēc Latvija ir ieinteresēta attiecību padziļināšanā ar to. Tas ir svarīgi arī tāpēc, ka Indijai ir plaši izvērsta sadarbība ar Eiropas Savienību, tostarp Baltijas jūras valstu reģiona valstīm, un Latvija gatavojas kļūt par Eiropas Savienības dalībvalsti.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!