• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - ir iznākusi 37. un 38. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2003., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70777

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mērķis pārveidot Eiropu

Vēl šajā numurā

31.01.2003., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — ir iznākusi 37. un 38. burtnīca

Godātie lasītāji, šīs valsts normatīvo tiesību aktu burtnīcas pie Jums dodas ar likumiem, kas Saeimā pieņemti no 12. līdz 19. decembrim, un Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 5. līdz 27. decembrim. Saeimas Juridiskās komisijas precizējums 31. oktobrī pieņemtajā likumā “Grozījumi Civilprocesa likumā” ievietots 37. burtnīcā. Saeima ratificējusi Latvijas Republikas un Islandes Republikas, Lihtenšteinas Firstistes un Norvēģijas Karalistes nolīgumu par atbilstības novērtēšanu un rūpniecisko preču atzīšanu, Brīvās tirdzniecības līgumu ar Bulgāriju un Brīvās tirdzniecības līguma ar Ungāriju otro papildprotokolu. Pieņemts jaunais Komercdarbības atbalsta kontroles likums, un izdarīti grozījumi vairākos agrāk pieņemtajos likumos, piemēram, Civillikumā, Darba likumā, Reģionālās attīstības likumā u.c.

Ministru kabinets izdevis vairākus noteikumus Satversmes 81. panta kārtībā, kurā noteikts, ka Saeimas sesiju starplaikā Ministru kabinetam ir tiesības izdot noteikumus ar likuma spēku, ja neatliekama vajadzība to prasa. Tādi ir grozījumi Valsts civildienesta likumā, Bērnu tiesību aizsardzības likumā, Informācijas atklātības likumā, Dzīvnieku aizsardzības likumā un vēl citos. Ar 1.janvāri stājušies spēkā jaunie noteikumi par minimālo mēneša darba algu un stundas tarifa likmi. Saskaņā ar Muitas likumu izdoti noteikumi par kārtību, kādā izpildāma muitas procedūra —izlaišana brīvam apgrozījumam, un par kārtību, kādā piemērojams apmaiņas kurss pret nacionālo naudas vienību tādai ārvalstu valūtai, kurai Latvijas Banka nenosaka oficiālo apmaiņas kursu. Grozījumi izdarīti vairākos agrāk izdotajos tiesību aktos.

Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!