• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar visaugstāko prasību mērauklu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2003., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70810

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pa latviešu pēdām Ziemeļāfrikā

Vēl šajā numurā

31.01.2003., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar visaugstāko prasību mērauklu

Ekonomikas ministrija saņēmusi Kvalitātes sertifikātu ISO 9001: 2000

ISO3.JPG (17981 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”
Vakar, 30.janvārī, Kvalitātes sertifikāta saņemšanas brīdī: Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Kaspars Gerhards, ekonomikas ministrs Juris Lujāns un starptautiskās sertifikācijas organizācijas BVQI (Bureau Veritas Quality International) Rūpniecības un sertifikācijas pakalpojumu departamenta vadītājs Baltijas valstīs un Somijā Olli Virtanens

Kvalitāte nerodas pēkšņi un no nekā, tā ir mērķtiecīgi jāveido un jāvairo. To apzinādamās, Ekonomikas ministrijas (EM) vadība pērnā gada pavasarī sāka kvalitātes vadības sistēmas izstrādi un ieviešanu, kas materializējās ministrijas speciālistu izstrādātā Kvalitātes rokasgrāmatā, bet vainagojās Kvalitātes sertifikātā ISO 9001 : 2000.

Šo sertifikātu ekonomikas ministram Jurim Lujānam pasniedza starptautiskās sertifikācijas organizācijas BVQI Rūpniecības un sertifikācijas pakalpojumu departamenta vadītājs Baltijas valstīs un Somijā Olli Virtanens.

“Latvijas Ekonomikas ministrija ir pirmā ministrija Eiropā, kas ieguvusi šādu sertifikātu,” uzsvēra O. Virtanens. Līdz ar sertifikāta saņemšanu ir sasniegts pirmais mērķis, bet īstais darbs tikai tagad sāksies, jo ISO 9001 : 2000 standarts ir instruments, ar ko nepārtraukti un efektīvi uzlabot darbības kvalitāti, viņš piebilda.

BVQI Latvijas biroja izpilddirektors Andris Vēveris atzina, ka augsta līmeņa kvalitātes vadības sistēmu ieviešana Latvijas uzņēmumos pašlaik vairs nav nekāds retums. Šajā procesā ļoti liela nozīme bijusi tieši EM veikumam.

Ieviešot kvalitātes vadības sistēmu savā institūcijā, EM ir apliecinājusi, ka jūt atbildību par biznesa vidi, ko tā veidojusi, ministrijas darbībā ir saistoši tie paši nosacījumi, pēc kuriem strādā vadošie uzņēmumi un organizācijas, sacīja A. Vēveris. Turpmākos trīs gadus sertificētāji sekos līdzi, kā tiek izpildītas pašu definētās kvalitātes sistēmas prasības. A. Vēveris novēlēja, lai izveidotā sistēma kalpo kā instruments EM darbības pilnveidē.

J. Lujāns atzina, ka, saņemot šo sertifikātu, viņš jūtoties kā cilvēks, kurš nonācis labi koptā dārzā pašā ražas novākšanas karstumā un kuram augļi klēpī sakrituši, tāpēc viņš dokumentu nodeva tālāk EM valsts sekretāram Kasparam Gerhardam, kas vadīja kvalitātes vadības sistēmas ieviešanas procesu. J. Lujāns pievienojās iepriekšējo runātāju paustajai domai, ka šis standarts ir instruments, piebilstot, ka viņš to uztver kā lineālu, ar ko ļoti precīzi var izmērīt EM darbu. Ministrs priecājās par paveikto, bet nenoliedza, ka tas ir liels izaicinājums turpmākajai EM darbībai. Viņš pauda cerību, ka EM paraugs rosinās arī citas valsts pārvaldes institūcijas ieviest kvalitātes vadības sistēmu.

EM kolektīvu apsveica arī Valsts civildienesta pārvaldes direktors Armands Kalniņš un Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents, Tautsaimniecības padomes loceklis, pirmās Latvijas Kvalitātes balvas ieguvējs a/s “Aldaris” prezidents Vitālijs Gavrilovs.

Marika Līdaka, “LV” tautsaimniecības redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!