• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nacionālās drošības padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2003., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70820

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

31.01.2003., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nacionālās drošības padomes sēdi

Valsts prezidentes vadībā vakar, 30. janvārī, notika kārtējā Nacionālās drošības padomes (NDP) sēde. Padome noklausījās aizsardzības ministra Ģirta Valda Kristovska, iekšlietu ministra Māra Gulbja, ārlietu ministres Sandras Kalnietes un Satversmes aizsardzības biroja direktora Laiņa Kamaldiņa ziņojumus par valsts drošību.

Padome noklausījās un apsprieda ar Ministru prezidenta rīkojumu izveidotās darba grupas vadītāja A.Feldmaņa ziņojumus par Latvijas drošības iestāžu sistēmas reorganizācijas plānu, vienojoties turpināt šī jautājuma izskatīšanu.

Padome izskatīja jautājumu par situāciju Irākā un Latvijas iespējamo attieksmi pret ASV un NATO pasākumiem. NDP uzsvēra līdzšinējā ārpolitikas kursa nemainību, uzskatot, ka Irākai ir pilnībā jāizpilda ANO 1441.rezolūcija un jāatbrīvojas no ķīmiskajiem, bioloģiskajiem un masu iznīcināšanas ieročiem, kas ilgstoši ir nestabilitātes un briesmu avots Tuvajos Austrumos un pasaulē kopumā. Latvija atbalstīs savus NATO sabiedrotos Irākas atbruņošanas jautājumā.

Latvija par svarīgu uzskata transatlantisko saikni, kas ir izveidojusies NATO paspārnē. Latvija pauž cerību, ka tiks darīts viss, lai sabiedrotie atbalstītu transatlantisko attiecību perspektīvu. Latvija izprot, ka ASV ir nopietna loma Eiropas drošībā, tāpat Eiropas partneriem ir liela loma kā ASV sabiedrotajiem.

Padome Nacionālās drošības padomes sekretāra amatā apstiprināja Dzintaru Kudumu.

Apspriesti arī citi ar valsts drošību saistīti jautājumi.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!