• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par VID Kurzemes reģionālo iestādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2003., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70825

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai attīstītos Latvijas ekonomika

Vēl šajā numurā

31.01.2003., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par VID Kurzemes reģionālo iestādi

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis vakar, 30. janvārī, ieradās darba vizītē Kuldīgā, kur iepazinās ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Kuldīgas nodaļas darbu un VID Kurzemes reģionālās iestādes pagaidu telpām, kā arī tikās ar Kuldīgas pilsētas mēru Edgaru Zalānu.

Darba kārtības aktuālākais jautājums bija VID Kurzemes reģionālās iestādes izvietojums, kas izraisījis plašas debates.

Finanšu ministrs uzsvēra, ka VID reģionālās iestādes atrašanās vietas izvēli jābūt pamatotai ar racionāliem un ekonomiski pamatotiem argumentiem, nevis emocijām.

Ministrs norādīja, ka darbinieku transportēšanas izmaksas uz Kul-dīgu gadā pārsniegs 24 000 latu, bet no 94 Kurzemes reģionālās iestādes darbiniekiem, kas ir nepieciešami iestādes funkcionēšanai, 40 ir no Liepājas un 33 no Ventspils.

Savukārt, lai nokļūtu darbā Kuldīgā un atpakaļ, ceļā no Liepājas vai Ventspils cilvēkiem būtu jāpavada vismaz trīs stundas.

Tomēr, izvērtējot jau ieguldītos līdzekļus pagaidu ēkas Kuldīgā sagatavošanā, kā arī nepie-ciešamību sākt darbu, ministrs ierosināja par Kurzemes reģionālās iestādes atrašanās vietu pagaidām noteikt Kuldīgu. Vienlaikus V. Dombrovskis uzdeva atbildīgajām amatpersonām sagatavot izmaksu aprēķinu un pār-skatu par patstāvīgu VID Kurzemes reģionālās iestādes atrašanos Liepājā vai Kuldīgā. Jebkurā gadījumā neatkarīgi no tālākā lēmuma par reģionālās iestādes atrašanās vietu patstāvīgu darbu tā varēs sākt ne agrāk kā pēc pusotra gada, jo gan Kuldīgā, gan Liepājā jāveic ēku remonts.

Par pieņemto lēmumu ministrs informēja arī Kuldīgas mēru. Plānots, ka drīzumā finanšu ministrs apmeklēs arī Liepāju un Ventspili, lai iepazītos ar VID Kurzemes reģionālo iestāžu darbu.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!