• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ekonomisko stratēģiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2003., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70900

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nicas līguma stāšanos spēkā

Vēl šajā numurā

04.02.2003., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ekonomisko stratēģiju

Gatavojoties darba vizītei Zviedrijā šā gada 6. un 7. februārī, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers 31. janvārī piedalījās Zviedrijas tirdzniecības palātas rīkotajā diskusijā “Latvijas ekonomiskā stratēģija”.

Uzstājoties ar uzrunu, Ministru prezidenta biedrs A.Šlesers iepazīstināja klātesošos ar Latvijas valdības plāniem ekonomikā, ar nodokļu politiku un budžeta prioritātēm, īpaši uzsverot vienotas ekonomiskās attīstības stratēģijas nepieciešamību. A.Šlesers informēja par gaidāmo Latvijas tautsaimniecības vienotās stratēģijas un attīstības padomes izveidi un Latvijas Attīstības aģentūras reorganizāciju. Savā uzrunā Ministru prezidenta biedrs atkārtoti uzsvēra jaunu biznesa projektu īstenošanas nepieciešamību. “Ir skaidrs, ka Latvijai jādomā, kā palielināt budžeta ieņēmumus, bet kā to izdarīt? Esmu pārliecināts, ka pirmais solis ir esošo biznesa aktivitāšu atbalsts, bet pats galvenais – jāstimulē uzņēmēji realizēt jaunus biznesa projektus, lai tādējādi radītu jaunas darba vietas un palielinātu ieņēmumus,” uzsvēra A.Šlesers.

Pēc Ministru prezidenta biedra uzrunas klātesošajiem, kuru vidū bija pārstāvji no Zviedrijas vēstniecības, Rīgas Ekonomikas augstskolas, Pirmās bankas, “Telia Multicom”, “Radisson SAS Daugava”, “Volvo “Truck”, kā arī citām kompānijām un institūcijām, bija iespēja gūt atbildes uz interesējošiem jautājumiem. Lielākā diskusijas dalībnieku interese bija par Latvijas lomu Eiropā pēc iestājas Eiropas Savienībā un par to, kā Latvija gatavojas konkurēt ar jaunajām Eiropas Savienības dalībvalstīm. Atbildot uz jautājumiem, Ainārs Šlesers atzīmēja, ka, pateicoties ģeogrāfiskajai situācijai un izglītotajiem cilvēkiem, Latvijai ir visas iespējas kļūt par jaunās Eiropas biznesa centru, tomēr Latvijai, viņaprāt, nopietnāk jāpopularizē valsts tēls un aktīvāk jāsadarbojas ar vēstniecībām.

Inga Pelša, Ministru prezidenta biedra palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!