• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valdības pārstāvjiem Cēsīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2003., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70905

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai pievienošanos NATO atbalstītu visa mūsu sabiedrība

Vēl šajā numurā

04.02.2003., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valdības pārstāvjiem Cēsīs

Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers un īpašu uzdevumu ministrs bērnu un ģimenes lietās Ainars Baštiks pagājušonedēļ, 31. janvārī, apmeklēja Cēsu rajonu. Pie rajona padomes viesus sagaidīja ap 150 Cēsu pilsētas ģimnāzijas skolēnu, kuri protestēja pret iespējamo sporta zāles būvniecības projekta pārtraukšanu. Iepazīstoties ar šo gadījumu, secināts, ka sporta zāles izmaksas ir nepamatoti lielas, bet tās būvniecību veic būvfirma “Cēsu būvnieks”. Tiekoties ar Aināru Šleseru un Ainaru Baštiku, Cēsu domes priekšsēdētājs Gints Šķenders paziņoja, ka viņš ir šīs firmas īpašnieks.

Iepazīstoties ar skolas sporta kompleksa būvniecības projektu, atklājās, ka sākotnējās tā izmaksas bija plānotas aptuveni 800 tūkstoši latu, taču pēc tehniskā projekta nodošanas projekta izmaksas pieauga līdz 2 miljoniem latu. Tādēļ Izglītības un zinātnes ministrija šo projektu noraidījusi, atbalstot Cēsīs citu projektu — jaunas pamatskolas būvniecību. Interesanti, ka jaunas skolas būvniecība 500 bērniem izmaksā 300 tūkstošus latu, bet sporta komplekss – 2 miljonus. “Es piekrītu Izglītības un zinātnes ministrijai, ka šajā gadījumā svarīgāk ir atbalstīt jaunas skolas būvniecību. Divi miljoni par sporta zāli, manuprāt, ir pārāk dārgi, bez tam manī rada izbrīnu fakts, ka domes priekšsēdētājam piederoša firma ir šī projekta īstenotāja. Es esmu pārliecināts, ka sporta zālei ir jābūt, bet ne par tādu cenu,” uzsvēra A.Šlesers.

Šī sporta kompleksa projektu atbalstīja iepriekšējās valdības finanšu un ekonomikas ministri, kas ir Cēsu domes priekšsēdētāja Ginta Šķendera partijas biedri. “Šis ir uzskatāms piemērs, kad iepriekšējās valdības pārstāvji piedalās svinīgā pamatakmens ielikšanas ceremonijā, bet par to, kā šo projektu īstenot, jādomā jaunajai valdībai. Projekta tālāka īstenošana, pēc A.Šlesera domām, iespējama vienīgi gadījumā, ja tiek ievērojami samazinātas tā izmaksas.

Cēsu pilsētas ģimnāzijas skolēniem sakarā ar piketu daļēji nenotika mācību stundas.

Ministru prezidenta biedrs un īpašu uzdevumu ministrs bērnu un ģimenes lietās apmeklēja bērnunama patversmi “Gaujaslīči”, Raiskuma sanatorijas internātskolu un Puriņu ģimeni Raiskuma pagasta Kūdumā.

Tiekoties ar “Gaujaslīču”, Raiskuma sanatorijas internātskolas un Raiskuma pagasta padomes pārstāvjiem, pārrunātas nelabvēlīgo ģimeņu problēmas un to risināšanas iespējas. Aizskarti adopcijas un aizbildniecības jautājumi, kā arī bērnu invalīdu integrācija sabiedrībā. Kā uzsvēra Ainars Baštiks, bērniem ir jāaug ģimenē, tādēļ valdībai lielāka uzmanība jāvelta darbam ar nelabvēlīgajām ģimenēm, aktīvi iesaistot šajā procesā visu sabiedrību.

Apmeklējot Puriņu ģimeni, kur bez apgādnieka palikuši deviņi bērni, Ainārs Šlesers un Ainars Baštiks izteica līdzjūtību Ivetai Puriņai un pasniedza grāmatu ar visu Ministru kabineta locekļu ierakstiem, kā arī informēja par ministru finansiālo atbalstu šai ģimenei. Kā ziņots iepriekš, pēc Latvijas Pirmās partijas iniciatīvas šīs partijas biedri un Ministru kabineta locekļi pārskaitījuši Puriņu ģimenei līdzekļus, lai atbalstītu bez apgādnieka palikušos bērnus. Puriņu ģimenes sēta ir viena no sakoptākajām pagastā un bērni ar labām sekmēm mācās rajona skolās. A.Šlesers un A.Baštiks novēlēja Puriņu ģimenei izturību un izteica cerību, ka šis atbalsts būs kaut neliels stimuls pārvarēt šo smago dzīves posmu.

Ministru prezidenta biedra birojs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!