• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētāja: Tiekoties ar Austrijas, Itālijas, Vācijas vēstniekiem Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2003., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/70965

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 4. februārī, Ministru kabineta sēdē

Vēl šajā numurā

05.02.2003., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētāja:

Tiekoties ar Austrijas, Itālijas, Vācijas vēstniekiem Latvijā

Vakar, 4.februārī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Austrijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Volfgangu Jilli.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar abu valstu savstarpējās attiecības un Latvijas virzību dalībai Eiropas Savienībā (ES).

Saeimas priekšsēdētāja un Austrijas vēstnieks atzina, ka Latvijas un Austrijas sadarbība vērtējama kā ļoti laba. V.Jilli uzsvēra, ka Latvijas un Austrijas sadarbība ir izcila politiskajā jomā, bet tā būtu izvēršama ekonomikā un kultūrā.

Pārrunājot Latvijas virzību uz ES, tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka saistībā ar gaidāmo tautas nobalsošanu par iestāšanos ES Latvijai ir svarīgi veikt izskaidrošanu, informēt sabiedrību gan par pozitīvajiem aspektiem, gan iespējamām grūtībām, iestājoties Eiropas Savienībā. V.Jilli pastāstīja, ka Austrijas valdība savulaik izskaidrošanas darbā iesaistījusi labākos sabiedrisko attiecību speciālistus, kuru uzdevums bijis izskaidrot atšķirību starp iespēju būt ES dalībvalstij, piedalīties ES lēmumu pieņemšanas procesā, lemt par organizācijas būtību vai arī atrasties ārpusē un pieņemt “diktētus noteikumus”.

I.Ūdre atzina, ka turpmākais periods sabiedrības informēšanā prasīs konsekventu darbu, un sacīja, ka Latvijas valdība un Saeima tam ir gatava.

Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi novērtēja Austrijas pozitīvo attieksmi saistībā ar Latvijas virzību uz ES. Sarunas dalībnieki vēl pārrunāja parlamentu sadarbību, nepieciešamību intensificēt tirdzniecības attiecības un tūrismu starp abām valstīm.

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre vakar tikās arī ar Itālijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Mauricio Lo Re, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar abu valstu savstarpējās attiecības un parlamentāro sadarbību.

Itālijas vēstnieks Latvijā uzsvēra, ka abu valstu divpusējās attiecības attīstījušās sekmīgi, un pauda Itālijas atbalstu Latvijas virzībai uz dalību Eiropas Savienībā un NATO.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre izteica cerību, ka pozitīvā dinamika abu valstu attiecībās saglabāsies arī turpmāk. Viņa uzsvēra, ka īpaši nozīmīga ir parlamentu sadarbība, gatavojoties ES un NATO līgumu ratifikācijai. Runāts arī par Latvijas un Itālijas parlamentu sadarbības grupu kontaktu aktivizēšanu.

Sarunas dalībnieki pārrunāja veiksmīgās attiecības, kādas starp Latviju un Itāliju ir izveidojušās aizsardzības nozarē.

Itālijas vēstnieks interesējās par Latvijas valdības Saeimā iesniegtajiem grozījumiem LR Satversmē, kas paredz konstitucionālā līmenī noregulēt ar Latvijas dalību Eiropas Savienībā saistītus jautājumus. Tikšanās laikā uzmanība pievērsta arī gaidāmajai tautas nobalsošanai par dalību ES un nepieciešamībai veidot dialogu ar sabiedrību.

Sarunas dalībnieki atzina, ka, intensificējot Latvijas un Itālijas sadarbību, jāpievērš uzmanība nacionālo parlamentu attiecībām un sadarbībai Eiropas Konventa līmenī.

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre vakar tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ekartu Heroldu.

Tikšanās gaitā puses pārrunāja jautājumus, ka saistīti ar abu valstu divpusējām attiecībām un Latvijas virzību uz iekļaušanos Eiropas Savienībā.

Saeimas priekšsēdētāja un Vācijas vēstnieks sarunā atzina, ka starp valstīm izveidojies aktīvs politiskais dialogs, abu valstu parlamentārie kontakti attīstās intensīvi. Notikusi Latvijas un Vācijas divpusējo attiecību kvalitatīva izaugsme kā politikā, tā arī ekonomikā.

Pārrunājot ar ES paplašināšanos saistītus jautājumus, I.Ūdre pastāstīja, ka Ministru kabinets ir iesniedzis izskatīšanai Saeimā sagatavotos grozījumus Latvijas Republikas Satversmē, kas paredz konstitucionālā līmenī noregulēt ar Latvijas dalību Eiropas Savienībā saistītus jautājumus. Viņa arī informēja, ka īpaša uzmanība tiks pievērsta gaidāmajai tautas nobalsošanai jautājumā par iestāšanos ES.

Sarunas gaitā abas puses pārrunāja ar sabiedrības integrāciju saistītus jautājumus.

Īpaša uzmanība tika pievērsta Latvijas un Vācijas parlamentārajiem kontaktiem, uzsverot sadarbības nepieciešamību ne vien Vācijas Budestāga, bet arī federālo zemju parlamentu līmenī. I.Ūdre un E.Herolds atzina, ka aktīvāka sadarbība ar Vācijas federālajām zemēm veicinās ekonomisko attiecību attīstību.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!