• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zemessardzes restrukturizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2003., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/71017

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.45

Par darba grupu priekšlikumu sagatavošanai par valsts drošības iestāžu sistēmas pilnveidošanu

Vēl šajā numurā

06.02.2003., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zemessardzes restrukturizāciju

Lai izveidotu militāriem standartiem atbilstoši komplektētas vienības, efektivizētu Zemessardzes (ZS) un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vienību administrēšanu un vadību, nodrošinātu pilnvērtīgu apmācību ārrindas zemessargiem, pilnvērtīgi iekļautu ZS vienības jaunajā NBS struktūrā un operatīvās vadības sistēmā, 2002. gadā NBS reformas ietvaros ir sākta ZS restrukturizācija.

Šī restrukturizācija ir orientēta uz aizsardzības resursu efektīvāku pārvaldīšanu, zemessargu kvalitatīvu apmācību, vienkāršāku komandvadību un finanšu resursu koncentrēšanu investīcijām.

Jauno NBS un ZS struktūru kopīgi izstrādājusi NBS un ZS vadība sadarbībā ar vienību komandieriem. Latvijas Rīcības plāns dalībai NATO nosaka, ka līdz 2004. gada beigām Zemessardzes reorganizācijas rezultātā pašreizējo 28 bataljonu vietā ir jāizveido militārām prasībām atbilstoši komplektēti 20 ZS bataljoni.

Reorganizēti tiks: ZS 21. (Limbažu) kājnieku bataljons, pievienojot to ZS 27. (Cēsu) kājnieku bataljonam; ZS 23. (Valkas) kājnieku bataljons, pievienojot to ZS 22. (Valmieras) kājnieku bataljonam; ZS 24. (Alūksnes) kājnieku bataljons, pievienojot to ZS 31. (Balvu) kājnieku bataljonam; ZS 33. (Krāslavas) kājnieku bataljons, pievienojot to ZS 35. (Preiļu) kājnieku bataljonam; ZS 36. (Rēzeknes) kājnieku bataljons, pievienojot to ZS 32. (Ludzas) kājnieku bataljonam; ZS 41. (Talsu) kājnieku bataljons, pievienojot to ZS 46. (Ventspils) kājnieku bataljonam; ZS 42. (Tukuma) kājnieku bataljons, pievienojot to ZS 51. (Dobeles) kājnieku bataljonam; ZS 43. (Saldus) kājnieku bataljons, pievienojot to ZS 45. (Kuldīgas) kājnieku bataljonam.

ZS restrukturizācija apspriesta Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijā, apstiprināta Ministru prezidenta vadītajā NATO integrācijas padomes sēdē, kā arī atzīta NATO, apstiprinot Latvijas Rīcības plānu dalībai NATO.

Ir veikti aprēķini ZS reorganizācijas efektivitātes noteikšanai naudas izteiksmē. Reorganizācijas rezultātā tiks ietaupīti aptuveni 2 miljoni latu gadā. Šie līdzekļi tiks novirzīti ZS infrastruktūras un vadības sistēmu attīstībai.

Zemessardzes Sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!